„Poveştile Tinovului de la Româneşti”

„Poveştile spuse” de una dintre cele mai interesante arii protejate din Ţara Dornelor, dar şi din România – „Tinovul de la Româneşti”, vor constitui provocarea pentru „Clubul de munte”, cu cei 73 de elevi de la Şcoala Gimnazială Coşna pentru descoperirea valorilor naturale din comunitate. Atelierele de ştiinţă ce vor creiona activităţile ludice desfăşurate de comunitatea şcolară vor avea ca răspuns cunoaşterea, aprecierea şi implicarea în protecţia mediului a întregii comunităţi şcolare.

Efortul elevilor, dar şi al profesorilor va fi apreciat cu diplome şi premii la sfârşitul proiectului, iar şăpcuţa cu sigla tinovului oferită elevilor îi va face mândri că au pe raza lor o arie protejată recunoscută la nivel european – Situl Natura 2000 Tinovul de la Româneşti.

Cele două corpuri al Sitului Natura 2000, ce cuprinde aria protejată „Tinovul de la Româneşti”, vor fi puse în valoare de două panouri format A0. Panourile vor oferi informaţii menite să trezească interesul, să fascineze, dar şi să reducă impactul omului asupra habitatelor importante existente aici.

„Poveştile Tinovului de la Româneşti” este un proiect ce se desfăşoară în perioada mai – octombrie 2021, în parteneriat cu Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina” şi Şcoala Gimnazială Coşna.

Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi Mol România. (TATIANA DONE)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: