Polonia, ţinta unui atac cibernetic „fără precedent”, potrivit guvernului

Parlamentul polonez a fost convocat dimineaţă într-o sesiune cu uşile închise în urma unui val de atacuri cibernetice împotriva ţării, a declarat vicepreşedintele forului legislativ de la Varşovia, citat de AFP. „Facem obiectul unui atac cibernetic fără precedent împotriva Poloniei, împotriva instituţiilor poloneze şi utilizatorilor de e-mailuri”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului Piotr Muller într-o intervenţie la televiziunea privată Polsat News.

 Săptămâna trecută, ministrul responsabil cu programul naţional de vaccinare, Michal Dworczyk, a fost victima unui atac cibernetic împotriva adresei sale private de e-mail. Unele dintre mesajele sale au fost ulterior postate pe aplicaţia Telegram.

Amploarea atacurilor „este mai largă şi nu îi vizează doar pe ministrul Dworczyk, membrii cabinetului de miniştri sau partidul Lege şi Justiţie (PiS, conservator-naţionalist, aflat la putere), ci şi un grup extins de persoane”, a adăugat Muller. După atac, ministrul Dworczyk a declarat joia trecută că „sintaxa şi limbajul mesajelor, precum şi metadatele fişierelor publicate indică faptul că aceste materiale ar putea să fi fost pregătite şi prelucrate de către persoane vorbitoare de limbă rusă”. Potrivit presei poloneze, e-mailul lui Dworczyk conţinea şi documente oficiale, între care unele cu caracter secret, ceea ce el neagă. Ţinta hackerilor au fost şi reţelele sociale ale soţiei ministrului Dworczyk, notează AFP.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: