Supus aprobării deliberativului

Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor pentru perioada 2020-2025 conţine termene deja depăşite

> Spre exemplu, atingerea ţintei minime de reutilizare şi reciclare a 50% din cantitatea totală de deşeuri generată este stabilită pentru anul 2020 > Contractul pentru elaborarea planului a fost semnat cu INSPE Bucureşti în octombrie 2019, iar avizul APM a fost cerut de către CJ abia în iulie 2020

Consiliul Judeţean Suceava urmează să aprobe, în şedinţa ordinară de pe 17 iunie, Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor (PJGD) pentru perioada 2020-2025.

„Acest document strategic are un rol-cheie în dezvoltarea gestionării deşeurilor, principalul scop fiind acela de stabili măsurile necesare pentru îmbunătăţirea funcţionării sistemului judeţean de gestiune a deşeurilor, implementat prin Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor, precum şi direcţiile viitoare de dezvoltare a acestuia” subliniază Silviu Cristinel Creţu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor pentru perioada 2020-2025 are ca scop definirea obiectivelor şi ţintelor judeţene; abordarea tuturor aspectelor privind gestionarea deşeurilor; stabilirea necesarului de investiţii şi a politicilor în domeniu; realizarea şi susţinerea sistemelor de management integrat al deşeurilor; obţinerea de finanţări pentru proiecte de profil. Contractul pentru elaborarea Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor pentru perioada 2020-2025 a fost semnat cu INSPE Bucureşti în octombrie 2019. Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Suceava a avizat PJGD pe 26 mai 2021, Consiliul Judeţean notificând APM în acest sens şi transmiţând documentaţia necesară pe 21 iulie 2020. Conform APM, „orizontul de timp pentru judeţul Suceava este reprezentat de perioada 2020-2025, anul 2019 fiind considerat an de referinţă”. Astfel, spre exemplu, la obiectivul privind creşterea etapizată a gradului de pregătire pentru reutilizare şi reciclare, atingerea ţintei minime de 50% din cantitatea totală generată, cel puţin pentru deşeurile de hârtie, metal, plastic şi sticlă, a fost stabilită pentru anul 2020.

Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor pentru perioada 2020-2025 stabileşte cadrul general pentru asigurarea unui „sistem durabil de gestionare a deşeurilor la nivel judeţean, pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor şi ţintelor stabilite prin legislaţia privind gestionarea deşeurilor”.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: