Admitere USV 2021:

Peste 5.000 de locuri scoase la concurs

> Prima etapă de admitere este programată în perioada 12–16/20 iulie

Concursul de admitere (licenţă şi master) din acest an la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) va începe luni, 12 iulie, la toate cele zece facultăţi. Admiterea vine cu o serie de noutăţi, atât din punctul de vedere al ofertei educaţionale a universităţii, cât şi din punct de vedere organizatoric.

„Admiterea din acest an demarează la scurt timp după ce universitatea suceveană şi-a consolidat statutul de instituţie de învăţământ superior de elită, fiind ierarhizată, în premieră, în celebrul top internaţional QS World University Ranking şi plasată între primele 1300 de universităţi ale lumii (menţionăm faptul că doar 11 universităţi din ţara noastră figurează în clasament)” se arată în comunicatul universităţii.

USV va oferi candidaţilor din regiunea de nord-est care doresc să îşi înceapă sau să îşi continue studiile universitare un număr mai mare de locuri bugetate, repartizate pe cele peste 120 de programe de studiu la nivel de licenţă, masterat, doctorat, post-doctorat şi formare continuă.

În ceea ce priveşte studiile de licenţă, aflăm că şi în acest an „USV continuă politica de adaptare a ofertei educaţionale la noile contexte şi realităţi, mizând pe formarea unor absolvenţi pregătiţi să răspundă cerinţelor actuale şi viitoare ale pieţei muncii şi să performeze cu succes pe plan local, regional, naţional sau internaţional”.

Specializări noi, pe lângă cele cu tradiţie – peste 50 de programe de licenţă

Astfel, pentru sesiunea iulie 2021, pe lângă specializările de tradiţie la licenţă, absolvenţii de liceu se vor putea orienta şi către unele noi: Echipamente şi sisteme medicale, Tehnică dentară, Autovehicule rutiere, Echipamente de comandă şi control pentru autovehicule, Robotică, Reţele şi software de comunicaţii, Energetică şi tehnologii informatice, Ştiinţe gastronomice şi Resurse umane.

„În total, peste 50 de programe de licenţă şi peste 35 de programe de masterat îşi aşteaptă viitorii studenţi, pentru a le deschide perspectivele, îmbogăţi cunoaşterea şi spori capacitatea de a înţelege viitorul. Evidenţiem faptul că dintre cele 1210 locuri bugetate (fără taxă), disponibile la ciclul de studii de licenţă, 41 de locuri sunt alocate absolvenţilor de liceu din mediul rural, 10 locuri sunt pentru absolvenţii de liceu proveniţi din sistemul de protecţie socială, iar alte 10 locuri sunt rezervate candidaţilor de etnie rromă” a precizat USV.

Informaţii detaliate despre procesul de admitere 2021, cu repartizarea celor peste 5000 de locuri bugetate şi cu taxă pe programe de studiu din ciclul de licenţă, masterat şi doctorat, pot fi obţinute consultând pagina Admitere.usv.ro/. Tot aici sunt cuprinse detalii referitoare la specificul fiecărei facultăţi şi explicaţii privitoare la probele de concurs.

În ceea ce priveşte procesul de înscriere, şi în acest an, candidaţii au posibilitatea de a se înscrie atât onsite, în locaţiile din campusul USV, cât şi online, folosind platforma de înscriere disponibilă. O noutate în ceea ce priveşte înscrierile onsite o va reprezenta amplasarea a patru panouri în punctele principale de acces către sălile de înscrieri – la intrările în corpurile A, D şi E şi în zona barierei de la corpul B. De pe aceste panouri, candidaţii vor putea scana coduri QR, prin intermediul cărora se va deschide un clip video cu traseul către sala de înscrieri a fiecărei facultăţi. Clipurile au fost realizate de studenţi voluntari, care îşi doresc să faciliteze orientarea în campus a viitorilor colegi.

Pentru a uşura procedura de depunere a actelor în online, platforma de admitere a USV pune la dispoziţie şi un sistem electronic de plată a taxei de înscriere, care va putea fi accesat în momentul înscrierii şi încărcării documentelor în platformă.

„Reamintim faptul că, indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, toţi bobocii vor primi un sprijin material sub forma unui laptop, însoţit de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni şi cu minimum 50 GB pe lună. De asemenea, primii 3 studenţi înmatriculaţi cu taxă la anumite programe de studiu vor primi pentru primul an de studii burse de studii speciale, iar peste 30% dintre viitorii studenţi vor primi burse lunare cu valori cuprinse intre 600 şi 1100 lei pe lună, timp de 12 luni” a mai precizat USV.

Procesul de admitere se va desfăşura în perioada 12-16 iulie (fără zilele de sâmbătă şi duminică), pentru specializările unde există probe, şi în perioada 12–20 iulie (fără zilele de sâmbătă şi duminică), pentru specializările unde nu există probe. Sesiunea a doua de admitere se va desfăşura în perioada 6-13 septembrie (fără zilele de sâmbătă şi duminică) pentru specializările unde nu există probe, şi 6-10 septembrie, pentru specializările unde există probe. Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis trebuie să se înmatriculeze cel târziu până la data de 29 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv 20 septembrie, pentru sesiunea de toamnă. Acolo unde este cazul, la cererea candidaţilor, formulată în momentul înscrierii, va fi asigurat sprijin adiţional adaptat nevoilor persoanelor cu handicap, în conformitate cu prevederile legale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: