Ministerul Dezvoltării a anunţat finalizarea restaurării Muzeului Fălticenilor

> Primarul Cătălin Coman: În clădire va funcţiona biblioteca, un spaţiu este dedicat expunerii patrimoniului „Muzeului Ciurea”, unul pentru activităţi didactice, dar vom deschide şi o cafenea literară

Ministerul Dezvoltării Regionale a anunţat, luni, finalizarea restaurării Muzeului Fălticenilor „Vasile Ciurea”, clădire monument istoric. În această clădire, construită în anul 1853, a funcţionat, începând din anul 1930, Muzeul Fălticenilor (constituit în anul 1919), iar în prezent în clădire îşi desfăşoară activitatea şi Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”.

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, ne-a declarat că valoarea investiţiei de restaurare şi reabilitare este 3,2 milioane de lei, sumă din care 2,2 milioane de lei au fost asigurate de Ministerul Dezvoltării.

El a spus că săptămâna trecută s-a efectuat recepţia finală, iar primăria urmează să intervină cu partea de echipamente, mobilier şi va reloca toate cărţile care au fost temporar depozitate în altă locaţie.

„A fost o depozitare activă, pentru că aceste cărţi au fost sortate, aranjate. Vom avea, ca premieră, un program informatic prin care cetăţenii pot afla dacă o anumită carte este în bibliotecă, dacă este disponibilă şi chiar se vor putea face rezervări. Dacă respectiva carte este împrumutată, atunci cititorul va primi un email când cartea e disponibilă” a spus primarul.

Cătălin Coman a anunţat o altă noutate, înfiinţarea, la subsol, a unei cafenele literare.

Edilul-şef a spus că subsolul clădirii – care era un spaţiu insalubru unde erau depozitare diverse obiecte – a fost reabilitat şi transformat în cafenea literară cu acces şi din interior, şi din exterior, din parcul din spatele Bibliotecii, care a fost la rândul lui reabilitat.

Potrivit primarului, mobilierul, dotările şi echipamentele informatice vor costa 200.000 de lei, bani asiguraţi din bugetul local.

Un spaţiu va fi dedicat expunerii obiectelor din patrimoniul „Muzeului Ciurea”, a mai spus Cătălin Coman.

Primarul a menţionat că îşi doreşte foarte mult să deschidă Biblioteca Municipală în perspectiva colaborării cu unităţile de învăţământ pentru programe şcolare atât din aria curriculară, cât şi din cea extra-curriculară. „Avem un spaţiu dedicat pentru activităţi didactice” a precizat Cătălin Coman. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: