Handbal masculin, Campionatul Naţional, juniori III

Medalie de argint pentru echipa CSU din Suceava

Echipa de juniori III a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a reuşit un rezultat deosebit la capătul unui sezon competiţional de excepţie. Formaţia antrenată de Vasile Boca şi Ioan Tcaciuc a izbutit să cucerească medalia de argint a Campionatului Naţional.

Turneul final, la care au participat cele mai bune opt echipe din ţară la această categorie de vârstă, s-a desfăşurat, zilele trecute, la Bacău. Formaţia suceveană a ajuns să joace în finala mare după ce a înregistrat două victorii şi un egal în faza grupelor, 41-27 cu CSM Ploieşti, 37-25 cu HC Dobrogea Sud Constanţa, respectiv 46-46 cu CSM Bucureşti, pentru ca apoi să treacă în semifinale, cu 33-30, de Transilvania Braşov.

În meciul decisiv pentru titlu, sucevenii s-au reîntâlnit cu CSM Bucureşti, cu care au remizat în faza grupelor, fiind învinşi de această dată cu scorul de 41-37. Acesta a fost primul şi singurul eşec consemnat în dreptul grupării sucevene pe întreg parcursul ediţiei de campionat 2020-2021, în care au ieşit la rampă câţiva jucători de mare viitor. De altfel, în echipa ideală a turneului final alcătuită de organizatori şi-au făcut loc şi doi handbalişti de la CSU din Suceava, este vorba de interul stânga Codrin Dascălu şi de extrema stângă Teodor Ilucă. Performanţa este cu atât mai mare cu cât majoritatea sportivilor din echipa suceveană sunt bucovineni, în comparaţie cu cea a celui mai bogat club din România, care a fost alcătuită din jucători selecţionaţi din toată ţara.

Formaţia suceveană s-a bazat în acest sezon pe următorul lot de jucători: Claudio Zaharia, Alexandru Halucă, Andrei Raţă, Codrin Dascălu, Emanuel Şerban, Teodor Moşneagu, Cătălin Mujdei, Teodor Ilucă, Ionuţ Păşcuţ, Ianis Chiruţ, Rareş Ostafe, Iustinian Dănilă, Luca Cazac, Alexandru Radu, Răzvan Rîpă şi Răzvan Buzu.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: