BPJ al PSD Suceava propune sancţionarea primarului de Fălticeni cu suspendarea din partid timp de 6 luni

> Cătălin Coman: Sunt acuze care nu au legătură cu statutul. Se încearcă blocarea candidaturii mele la preşedinţia organizaţiei judeţene

Primarul PSD al municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat luni, pentru News Bucovina, că propunerea de suspendare a sa din partid pentru 6 luni, stabilită de Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PSD, se bazează pe acuze care sunt total în afara statutului. El crede că, de fapt, se încearcă să i se blocheze candidatura la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene.

Primarul a spus că nu a participat la şedinţa BPJ al PSD Suceava de la sfârşitul săptămânii trecute, aflându-se într-o delegaţie în străinătate, astfel că a intrat online, dar discuţia nu a fost coerentă din cauză că legătura nu era de cea mai bună calitate…

„Acuzele care mi se aduc sunt total în afara statutului. (Sunt acuzat) că am lăudat activitatea administrativă a preşedintelui Consiliului Judeţean. Până la urmă nu am lăudat-o pur şi simplu. Am fost întrebat de presă şi am spus ce s-a întâmplat. Să mint? La fel şi cu senatorul Mîndruţă. Am fost întrebat dacă s-a implicat senatorul Mîndruţă cu centura? Am răspuns că sigur că s-a implicat, pentru că am fost împreună la Bucureşti. Să mint şi să spun că nu s-a implicat?” a declarat Coman.

El a subliniat că administraţia este administraţie, iar politica este politică – lucrurile trebuie separate.

Cătălin Coman a spus că, deocamdată, aceasta este propunerea Biroului Permanent Judeţean, care va fi discutată în Comitetul Executiv Judeţean şi care o poate valida sau nu. Primarul a adăugat că este curios cum se va convoca acest Comitet Executiv Judeţean (CExJ) al PSD Suceava.

Primarul municipiului Fălticeni a subliniat că el şi-a făcut datoria faţă de partid şi a precizat că va contesta o eventuală sancţiune a CExJ al PSD Suceava.

„În primul rând, consider că cineva îmi îngrădeşte dreptul de a candida la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. Pot să mă gândesc că acesta ar fi un motiv. Am declarat public că vreau să candidez la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene şi se încearcă să nu candidez” a spus Cătălin Coman.

El consideră că ar trebui ca această competiţie internă din Organizaţia Judeţeană PSD Suceava să fie „democratică şi elegantă”.

„Dacă nu le e frică, hai să candidăm! Să vedem care este mai bun. E o competiţie democratică, elegantă. Să vedem pe cine aleg colegii din teritoriu. Dacă e unul mai bun ca mine, îi strâng mâna şi facem echipă în continuare. Dacă eu sunt mai bun, mă aştept să facă el acelaşi lucru” a conchis Cătălin Coman. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: