Primul ministru a cerut cultelor religioase susţinere pentru accelerarea campaniei de vaccinare

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că are o întâlnire acolo cu reprezentanţii cultelor religioase, cărora le cere susţinere pentru accelerarea campaniei de vaccinare. În ce priveşte ritmul campaniei, premierul spune că nu este îngrijorat.

Întrebat ce le va cere, Cîţu a răspuns: „să susţină această campanie de vaccinare. Vaccinarea este singura soluţie de a ieşi din pandemie, de a ne asigura că nu vom avea alt val 4, 5, 6 sau 7”. Judeţul Sibiu este pe locul 3 în ţară la vaccinare, „dar trebuie să facem mai mult, să introducem vaccinul în zona rurală. Mă văd cu reprezentanţii cultelor să vedem cum putem face campania să meargă mai departe”, afirmă premierul.

Întrebat dacă este mulţumit de ritmul campaniei, Cîţu a spus: „campania trebuie văzută prin filtrul a ceea ce se întâmplă cu pandemia din România azi. Avem un număr din ce în ce mai mic de persoane confirmate pozitiv, de persoane internate la ATI, campania a dat rezultate. Poate fi accelarat ritmul sau redus în funcţie de pandemie. Am încredere că vom ajunge şi la celelalte cifre în perioada următoare. Lucrurile merg în direcţia bună, nu mă îngrijorează în acest moment”.

Preoţii vor să se implice în vaccinare

Premierul Florin Cîţu a anunţat, după întâlnirea cu reprezentanţii cultelor religioase din Sibiu, că discuţia a fost foarte bună: „vor fi caravane la nivel local, mai ales în mediul rural, iar preoţii vor să se implice”.

„Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase din Sibiu, recunoscute la nivel naţional. Avem nevoie de sprijinul lor pentru campania de vaccinare. Discuţia a fost foarte bună  aici, la nivelul judeţului Sibiu. Vor fi caravane la nivel local, mai ales în mediul rural, iar preoţii vor să se implice. Au avut o solicitare: să existe materiale de informare de unde cetăţenii să se informeze despre vaccinare înainte de a alege să se vaccineze. Şi aş vrea să atrag atenţia asupra unei remarci a unui reprezentant al cultelor, în această discuţie”, scrie Florin Cîţu pe Facebook.

Premierul afirmă că pentru credincioşi este foarte importantă puterea exemplului: „dacă preotul este vaccinat, capătă încredere şi enoriaşii în vaccin. Sper ca exemplul judeţului Sibiu să fie preluat de toate judeţele. Avem nevoie de Biserica Ortodoxă Română şi de toate cultele în campania de vaccinare”.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: