Întâlnire între preşedintele CJ Suceava şi ambasadorul Poloniei

> Gheorghe Flutur şi ambasadorul Poloniei în România, Maciej Lang, au discutat despre susţinerea coridorului de transport de la Marea Baltică la Marea Neagră şi despre cooperarea economică între judeţul Suceava şi Polonia

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, vineri, cu ambasadorul Poloniei în România,  Maciej Lang. În cadrul discuţiilor au fost stabilite mai multe direcţii de acţiune pentru colaborarea între judeţul Suceava şi Polonia.

La întâlnire au mai fost prezenţi directorul Institutului Polonez, Natalia Mosor, Consulul Republicii Polone în România, Jaroslaw Szkirpan, preşedintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, Krzysztof Grabowski, reprezentant al mediului de afaceri polonez din România, dar şi prefectul Iulian Cimpoeşu, vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă şi viceprimarul de Suceava Lucian Harşovschi.

Gheorghe Flutur: „Îmi doresc mult ca judeţul Suceava să fie un pod de legătură în relaţiile dintre România şi Polonia”

„Îmi doresc mult ca judeţul Suceava să fie un pod de legătură în relaţiile dintre România şi Polonia. Asta deoarece cel mai mare grup al minorităţii poloneze din România este aici, la noi, în judeţul Suceava” a declarat Gheorghe Flutur după întrevederea cu diplomatul polon.

În cadrul întâlnirii, şeful administraţiei judeţene i-a propus atât ambasadorului Maciej Lang, cât şi lui Krzysztof Grabowski, organizarea unei întâlniri, la Suceava, a camerelor de comerţ şi industrie din România şi Polonia.

„Avem foarte multe oportunităţi de investiţii aici, în judeţul Suceava, şi vorbim în primul rând de cele două parcuri industriale, dar şi despre alte avantaje. În acelaşi timp, am discutat despre derularea unor programe pentru regiunile din Carpaţi, aşa cum sunt pentru Alpi” a spus Flutur.

În cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre susţinerea comună a coridorului de transport Nord-Sud, de la Marea Baltică la Marea Neagră, la Est de Carpaţi, cu atât mai mult cu cât urmează să se construiască autostrada A7, de la Bucureşti până la Siret,  autostradă care poate fi un magnet pentru investitorii străini.

„Am propus intensificarea întâlnirilor între judeţul Suceava şi regiuni din Ucraina şi Polonia, pentru susţinerea şi promovarea de proiecte transfrontaliere, colaborări turistice, schimburi culturale” a declarat preşedintele Flutur.

În cadrul discuţiilor, un subiect important abordat a fost cel al promovării turismului. Dar au fost discutate şi viitoare colaborări în domeniul învăţământului, având în vedere că Universitatea „Ştefan cel Mare” are parteneriate în Polonia, la care Consiliul Judeţean îşi doreşte să fie parte. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: