Campionatul European de fotbal, printre picături

Debut cu emoţii mari pentru EURO 2020

România găzduieşte pentru prima dată în istorie meciuri pentru un campionat european de fotbal. Deşi au făcut eforturi mari, organizatorii încă par puţin nepregătiţi în faţa unei mari provocări.

Oricum, după doar două zile de la începutul competiţiei europene, suporterii, atât de dornici de un eveniment sportiv care să le aducă bucurie, au trecut prin mari emoţii. Berea şi alunele le-au rămas în gât celor din Copenhaga după ce mijlocaşul Christian Eriksen a căzut fulgerat pe gazon şi a fost resuscitat mai mult de un sfert de oră până când s-a agăţat de viaţă şi şi-a revenit. În acele momente absolut incredibile, tot fotbalul trece pe planul secund şi fragilitatea vieţii revine în atenţie. Totuşi, Celui de Sus i s-a făcut milă de suferinţa oamenilor din ultimii ani şi le-a acordat o şansă la bucurie.

La capătul a două zile de meciuri la EURO 2020 s-a putut vedea lesne diferenţa între echipele de top, precum Italia şi Belgia, şi restul lumii. A apărut deja ideea de golgheter, vârful Lukaku fiind o adevărată forţă a naturii.

Ce mai putem spune după începutul EURO 2020 este faptul că globalizarea se manifestă evident şi în fotbal şi oferă celor din vest un avantaj serios în comparaţie cu esticii mult mai conservatori şi naţionalişti.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: