După ce USV a fost inclusă în topul mondial al universităţilor

Rectorul Valentin Popa le transmite absolvenţilor să fie mândri că pe diploma lor va fi înscris numele universităţii sucevene

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a declarat, miercuri, la festivitatea de absolvire a studenţilor Facultăţii de Istorie-Geografie, programul Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul USV, că trebuie să fie mândri că au absolvit la această universitate care se află în topul mondial al universităţilor al uneia dintre cele mai prestigioase agenţii de ranking universitar.

„Suntem la finalul unui an deosebit, nemaiîntâlnit în ultimul secol, în care Universitatea s-a putut adapta şi am contribuit la atingerea acestui moment prin contribuţia sa la gestionarea pandemiei care ne domină, practic, de mai bine de un an de zile, activitatea, atât cea profesională, cât şi cea personală” a declarat Valentin Popa.

El le-a spus absolvenţilor că a fost un an în care USV a fost una dintre puţinele universităţi care nu a închis nici căminele şi nici sediile.

„A fost un an în care am căutat să asigurăm o educaţie de calitate în condiţiile date, menţinând laboratoarele deschise şi am ajuns să ne apropiem de normalitate” a spus Popa.

Rectorul USV şi-a exprimat convingerea că în noul an se va atinge normalitatea şi i-a invitat pe absolvenţi să se înscrie la programele de masterat.

„Dragi absolvenţi, trebuie să fiţi mândri că pe diploma pe care o veţi primi după trecerea examenului de licenţă va scrie Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. Chiar astăzi s-au publicat rezultatele unui prestigios top internaţional, QS World University Rankings, unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaţionale, şi unde au fost evaluate doar 1.700 din cele peste 50.000 de universităţi ale lumii, iar universitatea noastră a intrat în acest clasament şi suntem între primele 1.300 de universităţi clasate la nivel mondial. Doar 11 universităţi din România din cele peste 70 pe care le are ţara noastră au fost clasificate în acest ranking. Aşadar, trebuie să aveţi un alt sentiment de mândrie, în plus faţă de cel pe care îl aveţi în urma cunoştinţelor acumulate de la colegii mei, profesorii care au încercat să vă dea tot ceea ce au putut pe parcursul celor trei ani de zile” a spus Valentin Popa. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: