Deputatul PSD Eugen Bejinariu prezintă tabloul sumbru al viitorului imediat:

Scumpiri, creşteri de taxe şi impozite mascate de reforme, dar şi tăieri de pensii, sub pretextul recalculării

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a transmis, în Parlament, printr-o declaraţie politică, îngrijorarea sa faţă de înrăutăţirea vieţii românilor care, potrivit lui, după suferinţa cauzată de pandemie, mai trebuie să sufere şi din cauza guvernării actuale.

„România e mută! România e amuţită de suferinţă îndelungată, buimăcită de promisiuni făcute acum jumătate de an de oamenii Puterii Nefaste şi încălcate continuu de atunci. Veştile proaste vin zilnic, în valuri tulburi ce înghit şi ultimele speranţe pentru o viaţă mai bună a generaţiilor care asistă la această năpastă. Bolnavi de spaima Covid şi refuzaţi de peste un an la tratamente în spital pentru orice alte suferinţe, oamenii sunt loviţi în fiecare zi de veştile proaste ale unei guvernări criminale: s-au scumpit alimentele, s-a scumpit transportul, s-a scumpit factura la electricitate şi-n general totul costă mai mult, în timp ce banii puţini din buzunarele lor au din ce în ce mai neînsemnată valoare” a spus deputatul social-democrat sucevean.

El a menţionat că urmează impozitări mascate în reforme de modernizare a statului şi urmează creşteri de taxe camuflate în rearanjări ale mecanismelor sociale.

„Urmează ca pensiile să scadă nu doar ca putere de cumpărare, ci şi efectiv, sub pretextul recalculării principiale. Va urma totodată ca generaţii încă active de oameni care au contribuit timp de decenii la bugetul de stat să fie văduvite de pensie prin aceea că noile legi le vor condamna la muncă până dincolo de speranţa de viaţă” a mai declarat Bejinariu.

Potrivit acestuia, „Cultura anulării” – curentul demolator al celor care socotesc că tot ceea ce a fost înainte de ei e greşit şi trebuie şters, schimbat, înlocuit – începe să se manifeste agresiv şi în România.

„Minţi întortocheate de oameni strâmbi, fără rafinament intelectual şi fără putinţe afective ne pregătesc un viitor în care valorile se răstoarnă şi au dreptate doar cei care ţipă mai tare. Eşecul campaniei de vaccinare ne demonstrează că politicienii puterii numără doar oamenii cărora li se pot adresa pe Facebook – pentru ei populaţia se rezumă la cei activi pe platformele sociale, iar cetăţenii legitimi sunt doar cei care au votat partidele lor PNL – PLUSR” a menţionat deputatul sucevean.

Eugen Bejinariu mai spune că „planurile măreţe ale PNL –PLUSR” au uitat să includă în strategia de vaccinare a oamenilor vulnerabili şi populaţia în vârstă din mediul rural. În lumea desprinsă de realitate în care plutesc guvernanţii, oamenii care trăiesc la sate pot fi convinşi de spoturi publicitare inepte sau de caravane cu sclipici să se vaccineze.

„La fel de iresponsabil cum au alungat ţăranii din pieţe să-şi vândă produsele în gerul iernii, au condamnat agricultura la agonie, irigaţiile la dispariţie şi pe oamenii mediului rural la pieire. În acest răstimp au batjocorit doctorii care asudă în spitale Covid şi în centre de vaccinare, i-au lăudat în postări meşteşugite pe Facebook, dar nu i-au plătit pentru munca şi sacrificiile pe care aceştia le fac de un an şi jumătate” a continuat parlamentarul sucevean.

El arată că în timp ce guvernanţii ne amăgesc cu miliardele PNRR, „bani de împrumut pe care nu vor termina să-i plătească înapoi nici copiii copiilor noştri”, îşi angajează „pe criterii politice toţi prietenii rataţi care fac mai rău decât oricând administrării ţării, încalcă legi, ameninţă, şantajează şi distrug tot ceea ce funcţiona în trecut măcar în măsura în care oamenii aveau speranţă”.

„România e mută, oamenii sunt speriaţi, confuzi şi lipsiţi de vlagă. România e mai săracă, mai costisitor împrumutată, mai poluată, mai furată şi mai îngenuncheată decât oricând în ultimii 30 de ani. Cum aţi reuşit, ipocriţi iresponsabili, să ne cufundaţi în mizerie şi haos la jumătate de an de când promiteaţi bunăstare şi echitate socială?” a întrebat Eugen Bejinariu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: