În acest an, în „Sala Cupola” din Palatul Administrativ

Programul Ştefanian va debuta cu semnarea înţelegerilor de cooperare ale judeţului Suceava cu municipiul Chişinău şi raioanele Ştefan Vodă, Sângerei şi Râşcani

Programul Ştefanian va debuta în acest an cu semnarea, în „Sala Cupola” din Palatul Administrativ, a unor înţelegeri de cooperare ale judeţului Suceava cu municipiul Chişinău şi raioanele Ştefan Vodă, Sângerei şi Râşcani din Republica Moldova, a anunţat, ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Preşedintele Gheorghe Flutur a declarat că Programul Ştefanian, care se desfăşoară anual în perioada 24 iunie – 2 iulie, va avea în acest an o semnificaţie aparte.

„Din prima zi a ediţiei din acest an vom avea şi delegaţii din Republica Moldova, respectiv din municipiul Chişinău şi raioanele Ştefan Vodă, Sângerei şi Râşcani. Cu acest prilej vor fi semnate înţelegeri de cooperare între judeţul Suceava şi unităţile administrative din Republica Moldova” a spus Flutur.

El a menţionat că ceremonia semnării înţelegerilor de cooperare va fi organizată în Sala Unirii Bucovinei cu Ţara din Palatul Administrativ, cunoscută drept „Sala Cupola”.

La această ceremonie au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai USV, CCI Suceava, ISJ Suceava, Muzeul Naţional al Bucovinei, Centrul Cultural „Bucovina”, pentru discuţii ulterioare privind pregătirea unor proiecte de cooperare în concordanţă cu înţelegerile de cooperare convenite, a precizat preşedintele Flutur.

Ulterior, în cursul după-amiezii, se va oficia, la capela din Cetatea de Scaun a Sucevei, slujba de pomenire a domnitorilor Moldovei.

Delegaţiile din Republica Moldova vor vizita în cursul zilei Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean şi vor merge şi în Târgul de Sânziene – Produs în Bucovina care se va deschide în 18 iunie pe esplanada din centrul Sucevei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: