Noaptea Muzeelor la Fălticeni

Noaptea Muzeelor 2021, ediţia a XVII-a, va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel naţional. Manifestarea propune expoziţii, proiecţii, spectacole, ateliere, concerte, tururi ghidate. La Fălticeni vor fi deschise două spaţii culturale până la ora 0, ultimul grup putând intra la ora 23.30. Este vorba de Muzeul de Artă „Ion Irimescu” şi Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”. Pentru Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”, programul de vizitare este între orele 17 şi 21.

Detalii despre muzeele deschise în judeţ şi în ţară în seara zilei de 12 iunie şi programul evenimentelor sunt disponibile pe site-ul Noaptea Muzeelor (Noapteamuzeelor.org), precum şi pe reţelele de comunicare ale instituţiilor culturale implicate.

Iniţiat în urmă cu 17 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, evenimentul Noaptea Muzeelor este organizat anual pe plan european.

În urbea de pe Şomuz, Noaptea Muzeelor a ajuns la ediţia a XI-a. Anul trecut, manifestările au fost anulate din cauza pandemiei.  

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: