Pentru împiedicarea chiulului la Primăria Suceava

Identificare cu cardul şi dispozitiv de recunoaştere facială

> „Sper ca toţi colegii să înţeleagă că aceste lucruri sunt făcute pentru o eficienţă mai bună” a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi > Cele 15 sisteme electronice de pontaj sunt dotate inclusiv cu funcţii de depistare a prezenţei măştii de protecţie şi de măsurare a temperaturii corporale

Începând de 1 iulie, prezenţa la serviciu a angajaţilor Primăriei Suceava va fi strict monitorizată.

Anunţul a fost făcut de viceprimarul Lucian Harşovschi, potrivit căruia, achiziţionate şi în probe sunt 15 dispozitive electronice de pontaj. Astfel, prezenţa la locul de muncă va fi confirmată cu cardul, cât şi prin recunoaştere facială, vestea nefiind primită tocmai cu încântare de mulţi dintre cei vizaţi.

 „Estimăm că, începând cu 1 iulie, tot ceea ce înseamnă pontaj în Primăria Municipiului Suceava nu se va mai face prin semnare în condică. A fost o luptă de grea, dar, spunem noi, până la urmă va fi bine” subliniază Harşovschi.

Pe lângă posibilitatea integrării sistemului de pontaj, cu suporturi cod QR sau PIN şi de recunoaştere facială, dispozitivele în cauză au funcţii de depistare a prezenţei sau absenţei măştii de protecţie, dar şi de măsurare a temperaturii corporale, cu avertizare sonoră în caz de neconformare sau de depăşire a temperaturii.

„Când vin angajaţii din Primărie, în primul rând aceştia trebuie să se ponteze cu cardul, după care facial, apoi pontajul este trimis electronic către Serviciul «Resurse umane». În cazul în care pontajul nu este făcut corespunzător, există posibilitatea ca angajatul să primească un sms pe telefon, în care i se spune că, dacă nu s-a pontat, este bine să o facă, pentru că nu apare în sistem. Sper ca toţi colegii să înţeleagă că aceste lucruri sunt făcute pentru o eficienţă mai bună, cât şi pentru protecţia împotriva SARS-CoV-2, deoarece toată lumea punea mâna pe aceleaşi pixuri ca să semneze în condică” a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: