Festivalul „Grigore Vasiliu Birlic” se va desfăşura în august

În perioada 23 – 27 august, timp de 7 zile, la Fălticeni se va desfăşura a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret (FITT) „Grigore Vasiliu Birlic”. Înscrierile pentru festivalul organizat de Asociaţia „Fălticeni Cultural” au început marţi, 1 iunie, şi se vor încheia pe 8 august.

Pr. Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, ne-a informat că cei care doresc să participe la festival trebuie să trimită până pe 8 august, pe dvd sau pe stick, pe adresa Asociaţia „Fălticeni Cultural”, str. Republicii, bl. 32, sc. E, et. 1, ap. 3, înregistrările spectacolelor de teatru şi a recitărilor de poezie sau monolog. Evaluarea înregistrărilor trimise va avea loc în perioada 9 – 15 august, iar anunţarea concurenţilor care au câştigat preselecţia se va face în perioada 16 – 22 august, inclusiv pe pagina de Facebook a Asociaţiei „Fălticeni Cultural”.

Organizatorii doresc ca jurizarea secţiunii dedicate trupelor de teatru din ţară şi străinătate, trupe formate din liceeni şi tineri având vârsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani, să se facă în sala mare a Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, cu prezenţa fizică a trupelor de teatru concurente şi, doar în mod excepţional, dacă situaţia o va impune, iau în calcul ca, şi la ediţia din acest an, juriul format din actori, regizori, coregrafi, studenţi la actorie, să vizioneze înregistrările video cu piesele înscrise în concurs. La fel se vor face şi jurizările pentru cealaltă secţiune, Monolog/Recitare, secţiune care se adresează copiilor şi tinerilor având vârsta cuprinsă între 7 – 25 de ani.

Juriul va invita la festival 10 trupe de teatru şi maxim 50 de participanţi pentru secţiunea Monolog/Recitare. Durata unui spectacol de teatru nu trebuie să depăşească 120 de minute, maxim 30 de minute fiind acordate montării, iar durata monologului sau a recitării de poezie nu trebuie să depăşească 15 minute. Valoarea totală a premiilor este estimată la 10.000 lei, organizatorii asigurând doar masa şi cazarea participanţilor, fără a le deconta transportul.

Draga Film Fest la Fălticeni

Asociaţia Fălticeni Cultural a anunţat organizarea primei ediţii a Festivalului de film de scurtmetraje şi documentare „Draga Film Fest”, în memoria actriţei Draga Olteanu Matei (1933-2020). Festivalul va avea loc tot între 23 şi 27 august, în cadrul FITT „Birlic”; termenul limită de înscriere este tot 8 august.

Competiţia de film este deschisă regizorilor, producătorilor şi coproducătorilor de film din România şi din Republica Moldova, realizatorilor tv şi studenţilor de la facultăţile de imagine şi regie film.

Înscrierea la „Draga Film Fest” este gratuită şi se face exclusiv pe adresa asociatiafalticenicultural@yahoo.com sau trimiţând formularul de înscriere completat prin poştă sau curierat odată cu filmul.

Se acceptă filmele documentare şi de scurtmetraj produse după 1 ianuarie 2019, însă, „fiind prima ediţie, organizatorii pot accepta şi alte filme produse înainte de data recomandată”. Vor avea prioritate în competiţie filmele prezentate în premieră naţională. Nu se acceptă documentare realizate cu rol de publicitate sau propagandă, iar dacă filmul conţine dialoguri în altă limbă decât română, acestea trebuie subtitrate în limba română. Filmele vor fi trimise pe adresa Asociaţiei „Fălticeni Cultural” prin curierat sau poştă, fiind luate în considerare doar înscrierile finalizate până pe 8 august 2021, ora 23.59.

Festivalul se va desfăşura pe două categorii, una competiţională, ce include secţiunea de film de scurtmetraj şi cea de film documentar, şi o categorie în care vor avea loc proiecţii de filme documentare în afara concursului.

Organizatorii vor acorda şase premii principale, la care se adaugă premii speciale şi menţiuni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: