30 de pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

> 11 dintre ei aveau forme grave sau severe ale bolii

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi ieri 30 pacienţi Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 21, a anunţat, miercuri, Prefectura. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 22.980.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 4 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externată o persoană declarată vindecată.

Din totalul celor 528 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 19 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 13 se aflau în zona tampon, iar 496 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 19 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, un pacient avea o formă uşoară de boală; 9 – forme medii ale bolii; 6 – forme severe; 3 aveau forme grave şi erau internaţi în secţia ATI (2 fiind ventilaţi non-invaziv, iar un pacient intubat, ventilat invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, miercuri, de 322 paturi libere, dintre care 87 pentru pacienţi Covid-19, 211 în sectorul non-Covid şi 24 pentru zona tampon.

La unitatea ATI erau disponibile 11 paturi pentru pacienţi Covid; erau 25 ventilatoare libere, dintre care 11 pentru pacienţii Covid-19 şi 14 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 4 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toţi prezentând forme medii), 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 21 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid nu erau internaţi pacienţi, două locuri fiind disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – nu erau internaţi pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 5 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme medii de boală şi 2 cu forme grave), fiind libere 22 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 2 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (ambii cu forme medii), fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret nu erau internaţi pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dar erau spitalizate 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 167 de locuri libere pentru bolnavi Covid şi 44 locuri pentru zona tampon. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: