100 de burse de studii pentru copiii din familii numeroase

Pro Vita Iaşi desfăşoară până la 30 iunie a.c. o campanie de strângere de fonduri pentru susţinerea la studii a copiilor din familii numeroase, cu rezultate foarte bune la învăţătură.

„În prezent, prin programul de burse, susţinem la studii 65 de copii care provin din familii numeroase înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulţi copii «Sf. Stelian». Scopul prezentei campanii este de a aduna fonduri pentru încă 35 de burse, astfel încât începând cu anul şcolar 2021-2022 numărul de beneficiari să crească la 100. Valoarea bursei este de 200 lei pe lună” aflăm dintr-un comunicat.

„În Proiectul de susţinere la studii sunt înscrişi atât elevi, cât şi studenţi care provin din familii cu peste 7 copii. Sunt tineri excepţionali, cu rezultate foarte bune la învăţătură, tineri talentaţi la muzică, desen, dans, tineri care doresc să contribuie la schimbarea în bine a societăţii. Anul acesta i-am întrebat ce meserii ar dori să urmeze şi avem de la antreprenori la avocaţi, arhitecţi, asistenţi medicali, medici, asistenţi sociali, psihologi, chimişti, profesori, educatori, coregrafi, diplomaţi, ingineri, programatori, pictori, piloţi, soldaţi, stewardese, preoţi, poliţişti. Toţi au aspiraţii înalte şi au încrederea că muncind pot deveni ceea ce şi-au propus. Bursa pe care le-o oferim este un sprijin financiar important cu ajutorul căruia îşi pot asigura nevoile de bază: rechizite, îmbrăcăminte, transport, cazare, pacheţel pentru şcoală, dar în acelaşi timp tinerii o folosesc şi pentru aprofundarea studiului şi pregătirea pentru viitor: cursuri de limbi străine, meditaţii şi pregătiri pentru admiterea la facultate, materiale diverse. Cel mai important aspect este că pentru mulţi dintre ei bursa nu este doar un sprijin financiar, ci o modalitate de a fi remarcaţi şi apreciaţi, de a li se recunoaşte meritele şi potenţialul, de a fi încurajaţi şi motivaţi să îşi urmeze aspiraţiile” a declarat Maria Ioana Dumitraşcu, referent al Departamentului Pro Vita.

Aceşti tineri pot fi susţinuţi să devină oameni mari astfel:

> Oferă o bursă. Fiecare elev/student primeşte lunar 200 lei pe tot parcursul anului şcolar. Poţi contribui la completarea unei burse sau o poţi oferi integral donând în unul dintre conturile de mai jos:

RO08CECEIS1030RON1014342 – Lei

RO68CECEIS10C1EUR1103231 – Euro

Cod SWIFT: CECERO, CEC Bank

Titular: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

CIF: 5334656

Detalii/explicaţii: susţinere studii.

> Promovează. Vorbeşte despre ei şi încurajează-i. Poate cineva dintre cunoscuţii tăi va dori să ofere o bursă.

Pentru a-i cunoaşte mai bine pe tinerii susţinuţi la studii, urmăriţi pagina de Facebook Pro Vita Iaşi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: