Concurs judeţean de creaţie literară

 „Serbarea naţională de la Putna – 150 (1871-2021)”

Concursul judeţean de creaţie literară „Serbarea Naţională de la Putna – 150 (1871-2021)” este o competiţie organizată de Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovineni şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, sub egida CJ Suceava, pentru elevii claselor V-VIII şi IX-XII din judeţul Suceava.

Proiectul, coordonat de scriitorul Alexandru Ovidiu Vintilă, urmăreşte marcarea aniversării a 150 de ani de la Serbarea de la Putna, oferind elevilor din judeţ posibilitatea de a participa la un concurs pe această temă. Elevii vor elabora o compunere despre Serbarea de la Putna, dorindu-se familiarizarea lor cu un moment important din istoria culturală a Bucovinei, conştientizarea şi înţelegerea acestuia. „Prin urmare, prin trasarea unor coordonate cu privire la cultura memoriei, se asigură continuitatea culturală a unei societăţi prin conservarea valorilor sale colective de la o generaţie la alta; astfel, generaţiile de mai târziu vor putea reconstitui propria identitate culturală. Trimiterile la trecut, pe de altă parte, asigură o conştiinţă istorică membrilor unei societăţi, prin crearea unui trecut comun” transmit organizatorii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: