Canotaj

Aproape jumătate din sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt originari din judeţul Suceava

Mai sunt 45 de zile până la începerea oficială a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august. România are, până în prezent, 85 de sportivi calificaţi la cel mai important eveniment sportiv al planetei. Cea mai numeroasă parte a delegaţiei sportive a ţării noastre este alcătuită din canotori. 36 de sportivi vor face parte din echipajele României care se vor lupta pentru medalii la JO de la Tokyo.

De remarcat faptul că aproape jumătate din lotul olimpic de canotaj al României este format din sportivi originari din judeţul Suceava. Nu reprezintă niciun secret faptul că scouterii Federaţiei Române de Canotaj se orientează spre aceste locuri din Bucovina, în căutarea viitorilor componenţi ai loturilor naţionale.

Viviana Bejinariu, Ancuţa Bodnar, Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă, Mugurel Semciuc, Roxana Iuliana Anghel, Maria Magdalena Rusu, Maria Tivodariu, Mihăiţă Ţigănescu, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari, Florin Sorin Lehaci, Ciprian Tudosă, Ioan Vrânceanu şi Florin Arteni Fîntînaru sunt sportivii de la canotaj născuţi în judeţul Suceava. Singurul care este încă sportiv la CSM Suceava este Florin Arteni Fîntînaru.

De menţionat faptul că majoritatea acestor sportivi au trecut prin mâinile antrenorilor Ioan Despa, de la CSM Suceava, şi a soţilor Avrămia, de la CSS Nicu Gane Fălticeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: