Consilierii locali PSD Suceava, în plenul CL, au acuzat nelegalităţi la avizarea proiectelor de urbanism

> Ion Lungu: Nu concep ca avizele să fie date fără vizionare la faţa locului > Cuşnir: Va trebui ca altă instituţie a statului să se pronunţe

Şedinţa Consiliului Local Suceava a debutat, ieri, cu un scandal, după ce consilierii locali PSD Gabriel Buciac şi Dan Ioan Cuşnir au avertizat că proiectele de urbanism aflate pe ordinea de zi sunt avizate de comisie, deşi aceasta nu a fost întrunită oficial.

Cei doi au atras atenţia că este vorba despre o practică a preşedintelui Comisiei de urbanism, Adrian Arămescu, care nu a întrunit comisia, în timp ce celelalte comisii se întrunesc, şi nici nu au fost vizionate în teren proiectele propuse aprobării.

Preşedintele comisiei, care era şi preşedintele de şedinţă, Adrian Arămescu, a spus că membrii comisiei puteau să facă observaţii pe grupul WhatsApp şi că nu s-a convocat comisia pe motive de pandemie.

Primarul Ion Lungu a intervenit şi a explicat că el nu concepe ca avizele să fie date fără să fie făcute vizionări în teren şi i-a spus lui Adrian Arămescu că îi va da sprijin pentru a realiza aceste convocări, mai ales că este vorba despre avize de oportunitate.

„Nu pot concepe faptul că nu merge la faţa locului comisia de urbanism. E obligată moral, chiar dacă nu o obligă prin acel regulament (…) Nici nu se punea problema, când eram eu consilier local, să nu meargă comisia la faţa locului să vizioneze” a spus Lungu.

El a atras atenţia că este vorba despre „probleme sensibile de urbanism”.

„Vin probleme sensibile de urbanism. Eu, ca primar, nu pot să le opresc. E un abuz în serviciu. Vă rog, consilierii locali, mai ales că veţi da nişte avize de oportunitate în Consiliu Local, vă rog să mergeţi la faţa locului” a spus Lungu.

Consilierul local PSD Dan Ioan Cuşnir l-a avertizat pe secretarul CL, Ioan Ciutac, despre faptul că această comisie de urbanism nu s-a întrunit şi că există probleme de legalitate privind proiectele supuse aprobării.

„Nu mă avertizaţi pe mine” a spus Ciutac, care a menţionat că el primeşte doar un proces-verbal din partea comisiei, cu avizele respective.

„E problema comisiei. Desfiinţaţi-o! Propuneţi alt preşedinte. Dacă jumătate plus unu sunt în acest proces-verbal, eu nu am nicio problemă” a continuat Ciutac.

Dan Ioan Cuşnir a avertizat însă că pentru şedinţa curentă avizul Comisiei de urbanism este dat fără să fi fost întrunită comisia şi a spus că, pentru clarificarea situaţiei, va trebui ca o altă instituţie a statului să se pronunţe faţă de aceste situaţii legate de urbanism.

Primarul Ion Lungu i-a răspuns că el în ficare zi se roagă la Dumnezeu să nu greşească.

„În fiecare zi mă rog la Dumnezeu să-mi lumineze mintea să nu greşesc. Nu le facem intenţionat. Numai cine nu munceşte nu greşeşte” a spus Lungu, care a precizat că respectă punctul de vedere exprimat de Cuşnir. Dar că aceasta nu înseamnă că are dreptate… (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: