Canotaj, Cupa Mondială

Sportivii suceveni, din nou pe podiumul de premiere

Sucevenii şi-au demonstrat din nou valoarea la Cupa Mondială de canotaj de la Lucerna (Elveţia). Sportivii pregătiţi la începuturile carierei de Ioan Despa, la CSM Suceava, şi soţii Avrămia, la CSS Fălticeni, au făcut parte din toate echipajele medaliate al României. Ţara noastră a obţinut şase medalii şi în clasamentul pe medalii, a ocupat locul 7, devansată de Marea Britanie (3-1-1), China (3-0-0), Olanda (2-1-2), Italia (1-3-2), Irlanda (1-3-1) şi Germania (1-2-1).

Aurul a fost obţinut la dublu vâsle feminin de Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş. Medalia de argint a fost câştigată de Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă, la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, iar cele de bronz au fost aduse de Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş, la dublu rame feminin, Marius-Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, la dublu rame masculin, Nicoleta Paşcanu, Elena Logofătu, Cristina-Georgiana Popescu, Roxana-Iuliana Anghel, la patru rame feminin, şi Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, la patru rame masculin.

„Îi felicit pe sportivi pentru rezultatele extraordinare obţinute şi de această dată. La Cupa Mondială II de la Lucerna, au avut ocazia să se întreacă cu unele dintre cele mai bune echipaje din lume. Spre deosebire de europene, aici s-au întâlnit şi cu sportivi din Statele Unite, China, Japonia sau Australia. Au făcut faţă cu brio acestei competiţii grele şi au reuşit să obţină 6 medalii. O medalie de aur, o medalie de argint şi patru de bronz. O performanţă foarte bună!”, a declarat preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

„Vremea a fost capricioasă, competiţia acerbă, însă România a urcat de şase ori pe podium. Sunt mândră de ei şi de toate aceste rezultate frumoase! Anul acesta este unul foarte greu pentru ei, dar dau dovadă de tărie, determinare, putere de muncă şi o dorinţă extraordinară de a face performanţă la nivel înalt”, a mai spus Lipă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: