Preşedintele CJ Suceava, către premierul României:

Mă bucur că aţi venit să vedeţi că Flutur şi echipa lui de la Suceava fac investiţii pentru care merită să veniţi cu autostrada către noi

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat vineri, în conferinţa de presă organizată împreună cu premierul Florin Cîţu, că judeţul Suceava are proiecte de investiţii foarte importante şi că este necesară investiţia în autostrăzi în zonă, pentru a se reduce decalajul faţă de alte regiuni.

„Vestea este foarte bună pentru A 7. Domnul prim-ministru a înţeles foarte bine mesajul nostru. Diferenţa aceasta de PIB pe cap de locuitor al Regiunii Nord-Est nu poate fi eliminată decât dacă se investeşte în infrastructura de autostrăzi” a spus Flutur.

El a subliniat că o autostradă de la Siret la Bucureşti pe Coridorul IX conferă o perspectivă autorităţilor judeţene sucevene în discuţiile viitoare cu investitorii străini şi cu investitorii români.

„Noi, Consiliul Judeţean, am prezentat astăzi proiectele noastre ambiţioase. I-am explicat premierului că 57% din bugetul judeţului este pe investiţii. Avem investiţii în drumuri care duc către autostrada A 7, fie că vorbim de drumul Suceava – Dolhasca, de drumul care leagă Fălticeniul de Liteni, de drumul care leagă zona Mălini de Borca spre autostrada A 8 sau drumul de la Bilbor. Sunt câteva investiţii complementare la eforturile guvernului” a menţionat Flutur.

El a spus că a discutat cu premierul şi despre PNRR.

„Am discutat despre staţiunea turistică Bucovina, pol de dezvoltare turistică unde doresc foarte mult să beneficiem de proiecte pentru introducerea unor trenuri automotoare ca să putem reduce poluarea şi numărul de maşini între Suceava şi Vatra Dornei” a spus Flutur.

El a arătat că un alt proiect este cel al taberei internaţionale de la Bucşoaia, acesta fiind depus de Ministerul Tineretului la Compania Naţională de Investiţii. Totodată, s-a discutat şi despre proiectul de modernizare a Vămii Siret.

„Domnule prim-ministru, mă bucur că aţi venit să vedeţi că Flutur şi echipa lui de la Suceava, aici, la capăt de A 7, fac investiţii (pentru) care merită să veniţi cu autostrada către noi. Acesta a fost dezideratul când am plecat din Bucureşti acasă spre Suceava, să facem treabă şi să convingem Bucureştiul şi Bruxellesul că merită de venit cu infrastructura de autostrăzi până la noi” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: