„Voluntarii au un rol şi un loc important în societatea civilă”

> Subprefectul de Suceava Daniel Prorociuc, la videoconferinţa „Promotorii voluntariatului”, a apreciat apelul de voluntariat iniţiat împreună cu Institutul Bucovina pentru susţinerea activităţilor din cadrul SJU Suceava în perioada critică de anul trecut

Subprefectul Daniel Prorociuc a participat, miercuri, la invitaţia Secretariatului General al Guvernului, la videoconferinţa „Promotorii voluntariatului”, organizată cu ocazia Săptămânii Voluntariatului, care în acest an a ajuns la ediţia 20.

Prorociuc a declarat că Instituţia Prefectului – judeţul Suceava s-a implicat şi a susţinut în nenumărate rânduri societatea civilă prin susţinerea implementării, dar şi a iniţierii în parteneriat a o serie de proiecte menite să vină în sprijinul dezvoltării comunitare.

El a menţionat că a apreciat enorm iniţiativele de voluntariat care s-au dovedit a fi exemple bune de urmat. Un astfel de exemplu demn de menţionat este apelul de voluntariat iniţiat împreună cu Institutul Bucovina pentru susţinerea activităţilor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava în perioada critică de anul trecut, când 17 voluntari au fost în prima linie în lupta cu virusul Covid-19.

„Pe această cale vreau să le mulţumesc pentru activitatea pe care au desfăşurat-o cu atâta dedicare şi responsabilitate” a spus Prorociuc.

Potrivit subprefectului, conceptul de voluntariat se referă la voinţa proprie.

„Un voluntar face voluntariat pentru că aşa doreşte şi nu pentru că ar fi obligatoriu său impus. Voluntarii au un rol şi un loc important în societatea civilă, fără să fie platiţi pentru aceste activităţi ei muncesc, dedică timp şi implicare pentru comunitate şi pentru alte persoane care au nevoie de un sprijin. Permanent ne punem întrebarea: cine poate fi voluntar? Răspunsul e foarte simplu: oricine! Oricine poate să devină voluntar şi să aducă o contribuţie, cât de mică, la lumea care ne înconjoară. Important este doar să îţi doreşti acest lucru sau să îi găseşti pe cei care îşi doresc ăsta!” a conchis Daniel Prorociuc. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: