Dr. Alexandru Calancea:

Urmează să identificăm un spaţiu pentru facultatea de medicină în curtea Spitalului Judeţean

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, dr. Alexandru Calancea, a anunţat că, în prezent, împreună cu specialişti, se caută un spaţiu pentru viitoarea facultate de medicină a USV în curtea spitalului.

Dr. Alexandru Calancea a declarat că îşi doreşte foarte mult ca Spitalul Judeţean Suceava să devină spital clinic.

 „Din 2015, de când sunt la SJU Suceava, tot purtăm discuţii. Şi cei de la Consiliul Judeţean îşi doresc acest lucru. Ideea este ca şi USV să facă paşi în această direcţie, de a avea această facultate de medicină şi, mai departe, colaborarea” a spus managerul SJU Suceava.

El a adăugat că, în prezent, conducerea SJU Suceava analizează dacă poate oferi un spaţiu în curtea spitalului nou pentru sediul facultăţii de medicină.

Calancea a menţionat că a existat o discuţie pentru acest amplasament în curtea spitalului vechi. Dar, potrivit lui, acolo nu este posibil pentru că sunt deja proiecte, respectiv construcţia spitalului de pediatrie, spitalul de boli infecţioase, blocurile pentru medici.

„Analizăm, iar preşedintele CJ Suceava mi-a trasat această sarcină să identificăm un spaţiu în curtea Spitalului Judeţean pe care să-l oferim” a spus managerul SJU Suceava.

El a menţionat că se va găsi un spaţiu, dar trebuie să se ţină cont şi de faptul că SJU Suceava este în plină expansiune şi ascensiune.

„Vrem şi noi corpuri de clădiri noi, specialităţi noi. Aici va trebui să cântărim lucrurile foarte bine, dar în acelaşi timp şi facultatea de medicină trebuie să fie în proximitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă, pentru că va fi o simbioză benefică pentru întregul sistem medical sucevean” a declarat Alexandru Calancea.

Managerul a arătat că şi SJU Suceava trebuie să se dezvolte, iar facultatea de medicină trebuie să existe în contextul unei colaborări cu Universitatea Suceava.

„Va fi în beneficiul pacienţilor care ne calcă pragul. Vom găsi o posibilitate astfel încât toate lucrurile să fie foarte bune pentru toţi cei implicaţi în această acţiune” a mai declarat dr. Alexandru Calancea. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Felicitari Universitatii din Suceava pentru aceasta initiativa si speram ca autoritatile judetene sa sprijine concret acest demers !

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: