Şi în acest an

Reparaţiile din sistemul de termoficare sucevean se fac fără întreruperea furnizării apei calde

> Primăria are pregătire un amplu program de reabilitare şi modernizare, cu finanţare nerambursabilă prin PNRR > „Sunt optimist că vom avea un serviciu de calitate, la costuri suportabile pentru populaţie” dă asigurări primarul Lungu

În 2021, reparaţiile din sistemul de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic din municipiul Suceava se vor face fără sistarea livrării apei calde menajere, a informat Ion Lungu, primarul Sucevei. „La fel ca anul trecut, programul de reparaţii din acest an nu se va face cu întreruperea apei calde din municipiul Suceava. Vor face reparaţii punctuale, acolo unde este cazul” a evidenţiat şeful executivului municipal. Primarul a făcuta această subliniere după discuţiile pe care le-a avut cu conducerile Bioenergy şi Thermonet, odată cu sistarea furnizării încălzirii în locuinţe. Potrivit edilului-şef, cu toate că a fost una dintre cele mai îndelungate perioade de asigurare a căldurii, de peste 6 luni, cele două firme au asigurat servicii de calitate şi fără discontinuităţi. „Faptul că s-a funcţionat 100% pe biomasă, s-au înregistrat cursuri relativ scăzute. Sper ca, în continuare, să mai fie o reducere de tarif la gigacalorie la gardul centralei, după cea care a avut loc deja” a subliniat primarul. El a ţinut să menţioneze că Primăria reşedinţei de judeţ are în pregătire marele proiect de reabilitare şi modernizare a sistemului centralizat de termoficare, cu finanţare nerambursabilă, care ar urma să fie atrasă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). „Sunt optimist că vom avea un serviciu de calitate, la costuri suportabile pentru populaţie” a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. În recentul sezon rece, transportatorul şi distribuitorul Thermonet a demarat probele premergătoare începând de luni, 5 octombrie 2020, încălzirea devenind efectivă de pe 15 octombrie. La sistarea furnizării agentului termic pentru încălzirea locuinţelor branşate la sistemul centralizat de termoficare din reşedinţa de judeţ s-a procedat pe 6 mai 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: