Pagube însemnate făcute de un urs în gospodării din Pojorâta

> Autorităţile cer derogare pentru recoltarea animalului

Un urs de circa 4-5 ani a făcut mai multe pagube în gospodării din comuna Pojorâta, iar până ieri a ucis patru viţei.

Este vorba despre ursul care a fost văzut în noaptea de marţi spre miercuri, când a traversat DN 17 în Pojorâta şi a trecut prin râul Moldova, fiind alungat spre pădure de un echipaj de poliţie care a folosit semnalele luminoase şi acustice de pe maşina de poliţie pentru a-l speria.

Potrivit directorului Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, ursul, care este un mascul tânăr, de 4-5 ani, a făcut pagube în mai multe gospodării din Pojorâta. Săptămâna trecută a ucis trei viţei, iar pe încă unul l-a omorât în noaptea când a fost filmat.

Sorin Ciobanu a mai declarat că la nivelul Primăriei Pojorâta a fost convocată o comisie din care au făcut parte delegaţi ai Gărzii de Mediu Suceava, Gărzii Forestiere Suceava, Direcţiei Silvice Suceava şi Camerei Agricole Suceava, comisie care a întocmit actele necesare într-o astfel de situaţie.

Documentele au fost trimise Direcţiei Silvice şi Gărzii de Mediu care au transmis, la rândul lor, la Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, o solicitare de derogare necesară recoltării acestui urs. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: