Michelle Obama a vorbit despre depresia cu care s-a confruntat în pandemie

Michelle Obama, fosta primă doamnă a Statelor Unite, a vorbit din nou despre experienţa sa în ceea ce priveşte anxietatea şi depresia cu care s-a confruntat pe perioada pandemiei, într-un interviu acordat producătorului şi moderatorului american Stephen Colbert, relatează Reuters.

În emisiunea „The Late Show with Stephen Colbert”, ea a descris tehnicile care i-au fost de folos pentru a scăpa din acele „văi”, printre acestea numărându-se „oprirea zgomotului”, respectarea unui program şi timpul petrecut alături de cei dragi.

Referindu-se la comentariile anterioare ale lui Michelle Obama cu privire la „depresia de nivel redus” cu care aceasta s-a confruntat, Colbert a întrebat-o cum a reuşit să facă faţă acestei probleme „foarte frecvente în general, dar mai ales anul acesta”.

Depresia „face parte din viaţă”, a răspuns Obama. „Nimeni nu trăieşte în euforie. Şi cred că este important ca tinerii să ştie acest lucru. Nu, nu vă veţi simţi minunat tot timpul. Sunt momente din viaţa noastră, în special în toiul unei pandemii şi a tulburărilor rasiale, când vă veţi resimţi, aşa că acordaţi-vă o pauză”, a adăugat ea. „La 57 de ani, ştiu că acest lucru este adevărat. Pe parcursul vieţii adulte, îţi dezvolţi propriile instrumente şi, în cazul meu, acestea sunt oprirea zgomotului care este supărător”, a adăugat fosta primă doamnă. „Mă retrag. Mă înconjur de lucruri care mă fac să mă simt bine: familie, prieteni, plimbări, mişcare. Aşadar, când vorbesc cu copiii mei despre acest lucru, încerc să-i îndemn să înţeleagă că văile sunt temporare, la fel şi culmile”, a explicat Michelle Obama, adăugând despre copiii săi că „trebuie să fie pregătiţi să se descurce” atât cu stările pozitive, cât şi cu cele negative.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: