Direcţia pentru Agricultură aşteaptă cereri pentru 3000 de euro pe hectarul de usturoi

Până pe 15 mai, la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Suceava pot fi depuse cererile în cadrul schemei ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi.

Directorul executiv Claudia Gogu a anunţat, într-o conferinţă de presă, că până acum au fost depuse 5 dosare. „Aşteptăm încă două, dar să apară şi altele, până la expirarea termenului. Anul trecut am avut 8 solicitanţi şi sperăm ca anul acesta să fie măcar tot atâţia, dacă nu chiar mai mulţi” a precizat Gogu. Sprijinul se adresează producătorilor agricoli atestaţi, cât şi celor care sunt înregistraţi ca persoană fizică autorizată şi întreprindere individuală, potrivit OG nr. 44 din 2009, precum şi persoanelor juridice.

Beneficiarii sprijinului trebuie să aibă o suprafaţă cultivată de minimum 3.000 mp, marcată, la loc vizibil, cu plăcuţa distinctivă prin care se evidenţiază includerea în program.

Directorul executiv Claudia Gogu subliniază că producţia minimă obligatorie este de 3 kg de usturoi pe o suprafaţă de 10 mp (3 tone pe hectar). De asemenea, fermierii cultivatori trebuie să fie înregistraţi în Registrul agricol, să prezinte documente justificative pentru producţia realizată şi, totodată, să ţină registrul de aplicare a tratamentelor cu produse pentru protejarea plantelor.

Valoarea ajutorului de minimis în lei, care se acordă beneficiarilor în anul 2021, este de 3.000 de euro/ha la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană pe 30 septembrie 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: