Senatorul Ioan Stan:

Parlamentarii puterii vor să ascundă datele despre pandemie

„Se tem că grozăviile care ar putea ieşi la iveală îi vor face pe români să-i alunge cu pietre de la guvernare?”, se întreabă senatorul

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a apreciat, miercuri, într-un comunicat de presă, că parlamentarii puterii încearcă să ascundă datele despre pandemia de Covid-19 şi au votat împotriva înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă privind decesele Covid-19.

„În cursul zilei de ieri (marţi – n.red.), PNL, USR-PLUS şi UDMR au blocat înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă a deceselor Covid-19, arătând ţării că promisiunea transparenţei totale a fost doar o minciună. Reprezentanţii acestor partide vor să ascundă în continuare adevărul faţă de români. Ce vor să nu se afle? De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie? Ce ilegalităţi protejează? Nu cumva se tem că grozăviile care ar putea ieşi la iveală îi vor face pe români să-i alunge cu pietre de la guvernare? Că ar putea fi un nou scandal de tip Unifarm?” a întrebat Ioan Stan.

El consideră că votul dat de parlamentarii puterii adânceşte catastrofal lipsa de încredere în instituţiile statului şi va avea efecte devastatoare inclusiv în privinţa vaccinării şi combaterii pandemiei.

„Votul lor este însă şi dovada supremă că le este groază de reacţia oamenilor. Mai ales că, potrivit presei, raportul Ministerului Sănătăţii privind decesele Covid-19 este gata, dar noului ministru îi este teamă să îl facă public! Şi asta, deoarece pe lângă cei 2.300 de morţi în plus, apar alte 3.000 de decese neraportate! 3.000 de morţi cu diagnostic secundar Covid-19, despre care nu s-a ştiut până acum!” a mai spus Stan.

El a arătat că este vorba de 5.300 de decese în plus faţă de statisticile oficiale.

„Aceasta ar fi realitatea îngrozitoare pe care actuala guvernare vrea să o ascundă românilor. Cu alte cuvinte, ieri, PNL, USR şi UDMR au dat un vot pentru muşamalizarea adevărului. Practic, fiecare parlamentar care a votat împotriva constituirii comisiei este un complice ticălos al celor care vor să-i ţină pe oameni în minciună şi teroare. Este o sfidare cinică şi o formă de dispreţ împinsă la extrem faţă de populaţia acestei ţări chemată să facă sacrificii şi să îndure de către o putere de-a dreptul abjectă” a spus senatorul.

Ioan Stan a subliniat că USR-PLUS – care clamează transparenţa şi al cărui ministru al Sănătăţii a devoalat date controversate, precum că numărul morţilor de Covid ar fi mai mare decât cel raportat oficial – şi-a dovedit „făţărnicia sa ordinară, mai mult decât oricine”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: