Procurorii acuză:

Mită în fotbal pentru accederea în Liga I

> Reprezentanţi ai unei echipe din A-rad, trimişi în judecată > 70.000 lei, promişi jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava

Doi reprezentanţi ai unui club de fotbal din Arad au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi promis sume de bani jucătorilor unei echipe de fotbal din Brăila pentru ca aceştia să câştige meciul cu rivalii ardelenilor, o echipă din Sfântu Gheorghe. Miza – accederea în Liga I.

Procurorii DNA au trimis în judecată, în stare de libertate, două persoane fizice, reprezentanţi ai unui club de fotbal din Arad, acuzaţi de mai multe infracţiuni de dare de mită, precum şi un complice al lor.

În rechizitoriu, procurorii susţin că în cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanţi ai clubului de fotbal din Arad, prin intermediul complicelui, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceştia să câştige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală din Sfântu Gheorghe

În acea perioadă, cei doi reprezentanţi ai clubului, prin intermediul unui intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o echipă din Brăila, pentru ca aceştia să câştige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeaşi echipă de fotbal rivală.

„Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad, pe care cei doi inculpaţi o reprezentau, să promoveze în Liga I. În acelaşi context şi pentru acelaşi motiv, cei doi inculpaţi ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice şi care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori”, spun procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Anterior, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu o persoană, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită. (Mediafax)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: