Bosanci

Incendiu la un adăpost de animale

Un puternic incendiu a izbucnit marţi la un adăpost de animale din comuna Bosanci.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, a precizat că suprafaţa care ardea era „destul de mare”, de circa 1000 mp.

El a menţionat că din cele circa 70 de animale pe care le avea proprietarul (bovine şi ovine) au murit 32 de bovine, respectiv şase vaci şi 26 de viţei, oile nefiind în adăpost în momentul incendiului.

În zonă s-a intervenit cu şapte autospeciale.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise, a mai declarat lt. Alin Găleată.

Primele cercetări arată că flăcările ar fi izbucnit de la o ţigară aruncată în paie de un adolescent de 16 ani

Cercetările ulterioare ale poliţiştilor au arătat că flăcările au fost observate de un adolescent de 16 ani, care lucrează la ferma respectivă în calitate de zilier. El declarat că s-au aprins nişte paie în exteriorul saivanului, iar apoi focul s-a extins şi la interiorul acestuia.

După lichidarea incendiului au fost vizualizate imaginile din interiorul şi exteriorul saivanului, ocazie cu care s-a constatat că incendiul a pornit din exteriorul clădirii, de lângă o remorcă cu paie care a fost adusă acolo cu circa două ore şi jumătate înaintea izbucnirii incendiului de către adolescentul de 16 ani şi un tractorist. Poliţiştii atrag atenţia că tânărul este fumător.

Cercetările au mai arătat că focul a mocnit cu fum circa 40 minute înainte de a se aprinde. Cu toate că cele două persoane au executat mai multe activităţi la o distanţă de circa 7 metri faţă de locul unde mocnea focul, niciuna nu a observat fumul.

Tânărul a declarat poliţiştilor că nu a fumat în zona respectivă, dar a fost contrazis de tractorist.

Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de „distrugere din culpă”.

Proprietarul fermei, un bărbat de 28 ani, a estimat valoarea prejudiciului la circa 20.000 euro (saivanul) şi 76.000 lei (animalele). Ferma nu era asigurată. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: