În spitalele din judeţ rămân internaţi 112 pacienţi cu Covid-19

> 36 dintre ei au forme grave sau severe ale bolii

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi ieri 112 pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 24, a anunţat, miercuri, Prefectura. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 22.626.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 8 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 9 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 553 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 59 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 11 se aflau în zona tampon, iar 483 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 59 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, un pacient avea o formă uşoară de boală; 36 – forme medii ale bolii; 15 – forme severe; 7 aveau forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (4 ventilaţi non-invaziv, iar 2 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, miercuri, de 328 paturi libere, dintre care 131 pentru pacienţi cu Covid-19, 180 în sectorul non-Covid şi 17 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 11 paturi pentru pacienţi cu Covid; erau 26 ventilatoare libere, dintre care 12 pentru pacienţii cu Covid-19 şi 14 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 11 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (8 prezentând forme medii, 2 forme grave, un pacient în stare critică), 7 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 73 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, fără să mai fie locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 10 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 4 având forme medii, iar 6 forme grave de boală. În sectorul Covid erau libere 25 de locuri.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 21 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (un pacient cu formă uşoară de boală, 15 cu forme medii, 5 cu forme grave), 5 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 7 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme uşoare şi 4 prezentând forme medii), fiind libere 37 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 4 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toţi cu forme medii de boală), o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 21 de locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 293 de locuri pentru bolnavi de Covid şi 39 locuri pentru zona tampon. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: