Imunizare în rândul elevilor Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

Din dorinţa de a reveni cât mai repede la normalitatea de dinainte de pandemie, 140 de elevi de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” au optat pentru vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2. Ei sunt adolescenţii care îmbracă uniforma militară şi au ales să se gândească la un viitor mai bun, cu speranţa că gestul lor va fi urmat de cât mai mulţi tineri.

„M-am vaccinat pentru că simt că este datoria mea de cetăţean de a contribui la oprirea pandemiei. Totodată, vreau să îmi îmbrăţişez bunica fără reţinerea că există posibilitatea să îi pun sănătatea şi viaţa în pericol” ne-a mărturisit eleva sergent Teodora Spoială. Elevul sergent Alexandru Manole s-a vaccinat cu speranţa că prin imunizare şi cu respectarea în continuare a măsurilor de distanţare, pandemia va lua sfârşit. „De peste un an normalitatea noastră a fost mult distorsionată, de la purtatul măştilor, până la distanţarea fizică. Astăzi, însă, am făcut un important pas spre a ne recăpăta normalitatea şi a ne salva persoanele dragi din jurul nostru. Eu m-am vaccinat, tu?”

Revenirea la normalitate este motivul principal pentru care mai bine de jumătate din elevii eligibili (cu vârste de peste 16 ani) au ales să se vaccineze.

Chiar dacă cei mai tineri membri ai Armatei României nu fac parte din categoria de risc, ei au spus „DA” vaccinării şi speră să reprezinte un exemplu de spirit civic.

Text şi foto: GEORGIANA LUPU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: