După suspendarea comerţului cu păsări vii

 Consecinţe dramatice pentru fermele de incubaţie

> O fermă de incubaţie din Suceava sacrifică zilnic 80.000 de pui de o zi

O fermă de incubaţie din Suceava specializată în livrarea de pui de o zi este nevoită să sacrifice zilnic 80.000 de pui ca urmare a deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) care a suspendat, pentru o lună, comerţul ambulant cu păsări şi activităţile comerciale cu păsări vii, din cauza apariţiei unui focar de gripă aviară la o fermă de păsări din judeţul Mureş.

Fostul vicepreşedinte al ANSVSA, Octavian Ilisoi, a avertizat, ieri, că decizia CNSU produce deja blocaje în circuitul de producţie la fermele indemne, aflate sub control sanitar-veterinar, tocmai în perioada maximă de comercializare a seriilor de pui de o zi.

Ilisoi a estimat că în urma acestei măsuri, zilnic, în toată ţara, se sacrifică 450.000-500.000 de pui de o zi.

El a atenţionat că prin blocarea comercializării puilor de o zi la fermele specializate în astfel de activităţi, aflate la baza industriei aviare, se pune în pericol întreaga activitate de creştere şi de producţie a păsărilor din România.

Octavian Ilisoi a spus că ar fi trebuit prevăzute doar eutanasierea păsărilor din focar, delimitarea unei zone de protecţie pe o rază de 3 km şi o zonă de supraveghere pe o rază de 10 km.

„Pentru un focar a fost oprit comerţul cu păsări vii din întreaga ţară, ceea ce produce grave prejudicii” a declarat Ilisoi, care consideră că măsurile luate de CNSU sunt exagerate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: