Zilele Teatrului Matei Vişniec 2021

> Evenimentul va avea loc atât online, cât şi onsite

În perioada 15-23 mai 2021, Zilele Teatrului Matei Vişniec definesc arta spectacolului ca o sărbătoare a comunităţii. Tema festivalului de anul acesta este Teatrul şi Comunitatea.

Forma hibridă pe care o îmbracă festivalul teatrului sucevean în acest an, impusă de respectarea măsurilor de protecţie împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, constă în spectacole pe scenă, în aer liber şi online, convorbiri despre teatru online, dialoguri/conferinţe/dezbateri online, instalaţii, lansări de carte, toate acestea încercând să întâmpine aşteptările publicului de toate vârstele.

Zilele Teatrului Matei Vişniec 2021 vor debuta, anul acesta, cu o premieră. După succesul înregistrat cu PiSiCi, protagoniştii trupei Fără Zahăr, Bobo Burlăcianu şi Bobi Dumitraş, ne propun un nou proiect muzical – PiSiCi 2, spectacol care va avea premiera în data de 15 mai, la ora 19.

Componenta francofonă este prezentă în festival prin spectacole în limbă franceză, cu subtitrare în limba română, după texte de Matei Vişniec şi Bernard-Marie Koltes. Componenta anglofonă este prezentă printr-un modul din Decomposed Theatre, de Matei Vişniec, producţie a Trap Doors Theatre din Chicago, SUA.

Dialogurile festivalului, desfăşurate în parteneriat cu Şcoala Doctorală de Teatru Iaşi şi moderate de directorul acesteia, criticul de teatru Călin Ciobotari, reunesc în contextul Zilelor Teatrului Matei Vişniec 2021, deşi virtual de data aceasta, personalităţi din spaţiul teatral românesc, francez şi basarabean: George Banu, Matei Vişniec, Constantin Chiriac, Ion Caramitru, Octavian Saiu, Petru Hadârcă.

În programul festivalului se regăseşte şi Editura Integral, care ne va prezenta o cvadruplă lansare de carte, ce cuprinde romanele „Penumbra”, „Aici, radio Eros”, „Dor călător” şi „Ludi”, semnate de celebrul Alexander Hausvater, în prezenţa autorului. Prezintă Elena Brânduşa Steiciuc şi Călin Ciobotari.

Evenimentul „ie ce păsări îţi cântă” aduce în faţa publicului volumul de poezie „Note din secolul kitsch”, de Antonia Mihăilescu, volum câştigător al Premiului „Alexandru Muşina” pentru debut în poezie, ediţia a VII-a şi un spectacol poetic participativ în regia autoarei.

Comedii, poveşti, spectacole pentru copii, adolescenţi şi adulţi, spectacole muzicale, clasice şi contemporane, lansări de carte, conferinţe şi dezbateri, toate acestea se vor întâmpla pe parcursul a opt zile, iar biletele vor fi puse în vânzare online, pe platforma www.blt.ro şi la casieria teatrului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: