Până pe 17 mai fermierii pot depune cererea pentru subvenţia europeană pe suprafaţă

> Formularele vor putea fi completate încă 25 de zile lucrătoare după această dată, dar cu penalizări la plată, informează Delia Moldoveanu, director executiv al APIA Suceava  

Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava reaminteşte fermierilor care nu au depus încă cererea unică de plată în 2021 că au mai rămas doar câteva zile până la finalizarea campaniei din acest an. În  conformitate  cu  prevederile  Ordinului  ministrului  Agriculturii  şi  Dezvoltării  Rurale  nr. 46 din 1 martie 2021 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plată, acţiunea  se va încheia la data de 17 mai 2021.

Delia Moldoveanu, director executiv al APIA Suceava, precizează că vor fi primite cereri încă 25 de zile lucrătoare după această dată, însă cu penalizări la plată.  Fermierii îşi pot actualiza parcelele agricole, cât şi toate informaţiile din cerere, prin accesarea Aplicaţiei „IPA online”, versiunea de Internet, conform manualului de utilizare. De cealaltă parte, împreună cu funcţionarii primăriei unităţii administrativ-teritoriale pe raza căreia deţin terenul, agricultorii vor verifica situaţia înscrierii în Registrul agricol a suprafeţelor în cauză, adeverinţa fiind transmisă la APIA de către lucrătorii primăriei. „APIA este alături de fermieri pe tot parcursul campaniei şi acordă tot sprijinul necesar pentru parcurgerea  cu succes  a  etapelor  necesare  pentru  accesarea  fondurilor  europene  şi a celor  de  la bugetul de stat. Pentru  că siguranţa,  în  contextul  pandemiei de Covid-19,  este  foarte  importantă pentru  noi, fermierii  depun  cererea  prin  mijloace  electronice, fără  a  se  prezenta  la  centrele judeţean sau locale” se arată într-un comunicat de presă al APIA. Cu toate acestea,  Delia Moldoveanu, director executiv al APIA Suceava, informează că, până în octombrie, fermierii vor merge la centre pentru a-şi pune semnătura pe formulare. În anul 2020, în campania precedentă, în judeţul Suceava s-au depus 45.705 cereri, pentru o suprafaţă totală de 205.176,4 hectare lucrate. Până  la  aceasta  dată, la nivel naţional s-au  depus cereri pentru  o  suprafaţă  de peste 5 milioane de hectare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: