În spitalele din judeţ au rămas internaţi 116 pacienţi cu Covid-19

> Dintre aceştia, 39 au forme grave sau severe ale bolii

În spitalele din judeţul Suceava sunt internaţi 116 pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 21, a anunţat marţi Prefectura Suceava. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 22.611.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 8 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 18 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 514 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 64 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 9 se aflau în zona tampon, iar 441 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 64 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 2 aveau forme uşoare de boală; 37  – forme medii ale bolii; 17 – forme severe; 8 – forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (5 ventilaţi non-invaziv, iar unul intubat, ventilat invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, marţi, de 374 paturi libere, dintre care 128 pentru pacienţi cu Covid-19, 227 în sectorul non-Covid şi 19 pentru zona tampon.

La unitatea ATI erau disponibile 10 paturi pentru pacienţi cu Covid; erau 28 ventilatoare libere, dintre care 12 pentru pacienţii cu Covid-19, şi 16 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 11 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (7 cu forme medii, 3 cu forme grave, unul în stare critică), 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 73 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid era internat un pacient, un loc fiind disponibil.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 12 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre care 5 cu forme medii, 7 cu forme grave, două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 23 de locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 19 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (16 cu forme medii, 3 cu forme grave), şi 5 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 8 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 6 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme uşoare şi 3 prezentând forme medii), şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 38 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret –  4 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toţi cu forme medii de boală), fiind libere 21 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 291 de locuri pentru bolnavi de Covid şi 42 locuri pentru zona tampon. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: