Două persoane reţinute într-un dosar de contrabandă

Cercetările într-un caz de contrabandă, depistat pe raza comunei Moldoviţa, au condus la identificarea şi reţinerea presupuşilor autori. Este vorba despre un tânăr de 28 de ani  şi un altul de 26 de ani.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi luni, 10 mai, şi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Cercetările Poliţiei din Câmpulung Moldovenesc au început cu informaţii precum că într-o casă din comuna Moldoviţa erau depozitate ţigări de contrabandă. Astfel, poliţiştii au descins la adresa respectivă şi au identificat şi confiscat 32.238 pachete cu ţigări, toate cu marcaj duty free. Valoarea estimată a acestora este de circa 400.000 lei.

Totodată, s-a constatat că ţigările au fost aduse la casa bătrânească de către ginerele proprietarilor, însă din informaţiile obţinute s-a constatat că acesta este doar depozitarul ţigărilor, pentru a nu crea suspiciuni cu privire la identitatea adevăraţilor proprietari, respectiv activistul de mediu şi pădurarul.

Poliţiştii au ajuns la concluzia că cei doi l-au convins pe un tânăr de 27 de ani să depoziteze, din precauţie, ţigările la domiciliul socrilor săi, ştiind că sunt vizaţi de activităţile de cercetare penală în ceea ce priveşte infracţiunile de contrabandă.

Cu toate acestea, poliţiştii au acumulat probe care ar demonstra că anume cei doi au transportat, în data de 5 mai, ţigările respective.

Cercetările ulterioare vor fi efectuate de către lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: