Deputatul PSD Mirela Adomnicăi:

Premierul Cîţu împarte românii în două categorii

> Premierul practică un fel de şantaj prin anunţul că doar cei vaccinaţi anti-Covid pot participa la diverse evenimente

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat, joi, că declaraţiile premierului din ultima perioadă, referitoare la campania de vaccinare anti-Covid, sunt tot mai contradictorii.

Astfel, ea spune că dacă la sfârşitul lunii aprilie atât premierul, cât şi preşedintele declarau în contextul certificatelor europene de vaccinare că îşi doresc ca acestea să nu împartă românii în două categorii, vaccinaţi şi nevaccinaţi, ci să fie folosite doar în scopuri medicale şi nu în scopuri discriminatorii, la doar câteva zile distanţă, premierul Cîţu pare că a început să practice „un fel de şantaj” la adresa românilor, ajungând să facă exact ceea ce susţinea că îşi doreşte să nu se întâmple, respectiv să împartă românii în cele două categorii mai sus menţionate.

„Astfel, conform declaraţiilor sale, hotelurile şi restaurantele se vor deschide 100% doar pentru românii vaccinaţi, la nunţi, botezuri şi alte evenimente vor putea participa doar persoane vaccinate şi alte astfel de anunţuri, uitând să precizeze cum se va putea face acest lucru şi fără a explica ce se va întâmpla cu majoritatea nevaccinată a populaţiei, care se ridică la aproximativ 80% dintre români” a spus Adomnicăi.

Ea a subliniat că este de acord că vaccinarea este principala metodă prin care poate fi combătută pandemia şi face parte dintre românii care s-au vaccinat, dar modul în care se pune problema în ultimele zile i se pare cel puţin nepotrivit şi poate aluneca foarte uşor în discriminare pentru persoanele care fie nu au apucat să se vaccineze, fie nu le permite situaţia medicală să o facă sau chiar şi pentru cei care nu-şi doresc să se vaccineze din diverse alte motive.

„În loc să-şi asume şi să corecteze toate bâlbele care au dus şi încă duc la «frânarea» campaniei de vaccinare, să comunice mai bine, să explice prin intermediul specialiştilor şi pe înţelesul tuturor beneficiile vaccinării, guvernanţii nu fac decât să adopte tactica şantajului, care din punctul meu de vedere face mai mult rău decât bine” a continuat deputatul sucevean.

Mirela Adomnicăi a exemplificat cu cazul judeţului Suceava care, cu toate că este pe ultimul loc pe ţară la procentul de vaccinaţi, este unul dintre judeţele cu cea mai mică incidenţă a cazurilor noi, iar această situaţie poate fi explicată prin faptul că mulţi suceveni au trecut deja prin boală şi au anticorpi.

„În acest context este potrivit să ne întrebăm de ce nu se acordă facilităţi de testare gratuită, cum fac multe alte state, astfel încât cetăţenii să poată şti mult mai uşor dacă au trecut prin boală, sau dacă sunt infectaţi la un anumit moment? În funcţie de rezultatele obţinute unii dintre ei ar putea să nu mai fie afectaţi de unele restricţii, sau alţii ar putea primi un imbold pentru a se vaccina. Ambele măsuri, atât vaccinarea, cât şi testarea extinsă, gratuită ar contribui cu succes la combaterea acestei pandemii şi ar face ca revenirea la normalitate să se facă într-un timp cât mai rezonabil pentru toată lumea” a conchis Mirela Adomnicăi. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: