„Retro Parada Primăverii”

Evenimentul, organizat de Retromobil Club Suceava, duminică, 9 mai, pe platoul de la Iulius Mall Suceava, oferă publicului prilejul de a admira veritabile bijuterii pe patru roţi. Nostalgicii vor descoperi în jur de 50 de autovehicule care poartă amprenta trecerii anilor şi care au ieşit pe piaţă chiar şi cu 80 de ani în urmă. Pe lângă modelele Dacia 1300 şi Trabant, Wartburg, sau Moskvich, cei care iubesc maşinile de colecţie se vor putea fotografia alături de exponate rare, cum ar fi Volvo, VW Beetle, Opel, MG Gentry, Mercedes, Jaguar etc.

 Întâlnirea iubitorilor şi colecţionarilor de vehicule de epocă se desfăşoară sub egida Retromobil Club România. Pe lângă tradiţionalele maşini la care, în anii „Epocii de Aur”, aveau acces oamenii de rând, cum ar fi Dacia 1300, Aro, Trabant – aşa cum am aflat de la Iulian Todirică, preşedintele Filialei Suceava a Retromobil Club România – „Retro Parada Primăverii” va aduna, în cadrul primului eveniment din acest an dedicat pasionaţilor de maşini din judeţ, în jur de 50 de retromobile din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ. Unele dintre ele au mai putut fi admirate şi la ediţiile trecute. Dar vor fi şi noutăţi pentru că, „pe măsură ce trece timpul, numărul pasionaţilor de maşini de epocă este tot mai mare. Vor fi multe autovehicule interesante, din toată gama” a precizat Iulian Todirică.

Un Jaguar din 1949 şi un Plymouth fabricat în 1936 vor fi vedetele

„Mulţumesc Iulius Mall Suceava pentru că am găsit înţelegere şi sprijinul necesar organizării acestui eveniment. Fără sprijinul lor şi fără implicarea posesorilor de maşini de epocă, acest eveniment nu ar fi putut avea loc. La expoziţia de oldmobile organizată de Filiala Suceava a Retromobil Club România şi Iulius Mall Suceava, care anul trecut nu a putut avea loc din cauza pandemiei, vor fi expuse şi două maşini foarte rare, un Jaguar MK V din 1949 şi un autoturism Plymouth P2 DeLuxe, fabricat în 1936. Acest automobil american a fost fabricat în gama P2 DeLuxe doar între 1935 şi 1937 şi a ocupat locul II la Concursul de Eleganţă Sinaia 2018, un eveniment retro de gală, organizat de Retro Mobil Club România, sub patronajul Casei Regale a României.

Anul acesta este bogat în evenimente dedicate maşinilor de epocă, aşa că ne vom mai întâlni atât la Suceava, cât şi în alte localităţi ale judeţului. Faţă de anul trecut, calendarul evenimentelor s-a dublat.

Unul din cele mai importante evenimente automobilistice pentru regiune este Moldova Classic Rally, competiţia fiind una din cele şase etape din Campionatul Naţional dedicat maşinilor de epocă. Pentru menţinerea etapei din Moldova în acest an, care se va desfăşura la Iaşi şi Botoşani, a fost «luptă» comună a tuturor preşedinţilor filialelor Retromobil Club din judeţele Moldovei. Moldova Classic Rally a fost conceput ca o acţiune regională şi este organizat anual în diferite judeţe ale Moldovei, prin iniţiativa filialelor judeţene, dar în acest an, din motive greu de înţeles, se dorea ca această etapă să fie mutată în altă zonă a ţării.

Ne dorim ca duminică să fie o zi în care pasionaţii de maşini să se poată bucura, vizual măcar, de câteva exemplare spectaculoase de maşini realizate de mâna omului. Vă rugăm să respectaţi regulile de distanţare fizică, regulile sanitare şi să purtaţi masca de protecţie. Intrarea este liberă. Vă aşteptăm!” ne-a spus Iulian Todirică.

Paradă a autovehiculelor de epocă pe traseul Iulius Mall – Metro

„Retro Parada Primăverii” 2021 este un eveniment care se organizează în mai multe oraşe din ţară, prima întâlnire a iubitorilor şi colecţionarilor de vehicule de epocă din judeţul Suceava având loc în urmă cu două săptămâni, la Bacău, iar în urmă cu o săptămână, la Cluj-Napoca.

Iniţial, evenimentul de la Suceava era programat pentru Duminica Floriilor, dar a fost amânat din cauza condiţiilor meteo. „Retro Parada Primăverii” 2021 va avea loc între orele 10.30 şi 15, sosirea participanţilor în parcarea mallului sucevean fiind programată pentru ora 10. Maşinile vor putea fi admirate până în jurul orelor 13.30 – 14. De la ora 14.30 va avea loc o paradă a autovehiculelor de epocă pe traseul Iulius Mall – Metro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: