Potrivit primarului din Câmpulung Moldovenesc

Locuitorii din zona heliportului nu vor fi afectaţi de poluarea fonică

> Elicopterul se va ridica doar în cazuri de urgenţă majoră

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat la News Bucovina că heliportul care se va amenaja în municipiu respectă toate prevederile legale şi că locuitorii din zonă nu vor avea de suferit din cauza poluării fonice.

Un locuitor din Câmpulung Moldovenesc a sesizat News Bucovina că în zona în care se va construi heliportul locuiesc circa 30-40 de familii şi că „doresc să-şi apere liniştea, sănătatea contra poluării fonice şi siguranţa căminelor lor”.

Primarul Mihăiţă Negură a spus că a discutat cu locuitorii din zonă, care nu ştiau ce presupune acest heliport, şi că marea majoritate a înţeles necesitatea acestei investiţii şi că aceasta nu le va produce disconfort.

El a exemplificat cu heliportul care va fi realizat pe Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, acesta fiind amplasat la câteva zeci de metri de sute de apartamente. Heliportul de la Suceava ar putea fi folosit de câteva ori pe zi, în timp ce heliportul de la Câmpulung Moldovenesc va fi folosit doar în cazuri de urgenţă majoră.

„Doar în cazuri de urgenţă maximă se ridică elicopterul. Asta înseamnă o dată pe săptămână, poate o dată pe lună. Este elicopter pentru urgenţe montane sau pentru un accident rutier foarte grav” a declarat Mihăiţă Negură.

Primarul a spus că nu se pot compara motoarele elictopterelor SMURD cu cele ale elicopterelor vechi, folosite de MAI, şi care au mai survolat zona de munte.

„Timpul le va rezolva pe toate şi se va constata ce eficienţă va avea acest heliport” a declarat primarul.

Mihăiţă Negură a menţionat că amenajarea heliportului de la Câmpulung Moldovenesc îndeplineşte toate cerinţele legale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: