Doi poliţişti suceveni au fost trimişi în judecată după ce ar fi primit mite de 50 şi 300 de lei

> Unul va fi judecat pentru corupţie, iar celălalt pentru uzurparea funcţiei şi divulgarea informaţiilor secrete

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus, în data de 29 aprilie, trimiterea în judecată a doi poliţişti şi a unui bărbat care a vrut să scape prin mită de răspunderea penală.

Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cei trei bărbaţi vor fi judecaţi pentru infracţiuni diferite, respectiv uzurparea funcţiei, divulgarea informaţiilor secrete; luare de mită şi dare de mită.

În primul caz este vorba despre un poliţist care, în seara de 2 noiembrie 2018, a urmărit în trafic şi a oprit un autovehicul al cărui conducător auto nu a respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere. Ulterior, poliţistul i-a solicitat şoferului actele la control şi a primit de la acesta suma de 50 lei pentru a nu-l amenda.

Procurorii precizează că lucrătorul de poliţie nu avea aviz de poliţie judiciară şi nici nu a fost desemnat poliţist rutier. Prin urmare, el a efectuat acte ce nu intră în atribuţiile sale de serviciu.

Bărbatul va mai fi judecat şi pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. Procurorii suceveni arată că, în data de 6 decembrie 2019, după ce bărbatul a aflat de la avocatul său că fapta comisă de el a fost denunţată de un alt poliţist, el a divulgat această informaţie.

În cel de al doilea caz, un poliţist rutier a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Situaţia a avut loc în data de 10 noiembrie 2018. Atunci, bărbatul a oprit în trafic un conducător auto pentru că nu ar fi respectat culoarea roşie a semaforului, deşi în fapt acesta trecuse pe culoarea galbenă. Cu toate acestea, poliţistul a primit mită în sumă de 300 lei pentru a nu-l lăsa pe şofer fără permisul de conducere.

La rândul său, şi şoferul respectiv a ajuns pe banca acuzaţilor. Bărbatul va fi judecat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Procurorii au precizat că în timpul urmăririi penale a fost luată măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui autoturism aparţinând celui de-al doilea poliţist, până la concurenţa sumei de 300 lei, pe care a primit-o cu titlu de mită. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: