109 pacienţi cu Covid-19 în spitalele din judeţ

> 41 dintre ei au forme grave sau severe ale bolii

În spitalele din judeţul Suceava erau ieri internaţi 109 pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era de 24, a anunţat joi Prefectura. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 ajunsese la 22.513.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 16 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 21 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 490 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 63 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 11 se aflau în zona tampon, iar 416 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 63 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, un pacient avea o formă uşoară de boală; 34 prezentau forme medii ale bolii; 15 – forme severe; 13 – forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (6 ventilaţi non-invaziv, 2 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, joi, de 396 paturi libere, dintre care 134 pentru pacienţi cu Covid-19, 245 în sectorul non-Covid şi 17 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 5 paturi pentru pacienţi Covid: erau 23 ventilatoare libere, dintre care 10 pentru pacienţii cu Covid-19 şi 13 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 7 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (6 prezentând forme medii, un pacient cu formă critică a bolii), 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 77 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, nemaifiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 14 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 5 prezentând forme medii, iar 9 cu forme grave de boală. Erau internate şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. În sectorul Covid erau libere 21 de locuri.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 16 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (un pacient cu formă uşoară a bolii, 12 cu forme medii, 3 cu forme grave) şi 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 11 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 5 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (unu cu formă uşoară a bolii, 4 prezentând forme medii) şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 39 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 4 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toţi având forme medii) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 21 de locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 303 de locuri pentru bolnavi Covid şi 38 pentru zona tampon. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: