Reacţia BOR, după ce s-a stabilit că bebeluşul din Suceava a murit după botez de pneumonie

Poate că cei ce s-au grăbit să-l răstignească public pe preotul care l-a scufundat complet în apă pe bebeluşul de câteva săptămâni din Suceava, în timpul botezului, iar copilul a murit la spital, ar trebui să ofere o reacţie a bunului-simţ, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

„Poate că cei ce s-au grăbit să-l răstignească public pe preotul respectiv înainte de pronunţarea rezultatelor oricărei anchete şi au cerut, neştiind ce cer, schimbarea ritualului Botezului, ar trebui să ofere acum o reacţie. O reacţie a bunului-simţ”, spune Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Potrivit acestuia, un om, cleric sau nu, care trece printr-un „oprobriu public fără să fie vinovat”, merită gestul minimal al unei fireşti reabilitări.

Medicii legişti din Suceava au stabilit că decesul unui bebeluş, în ianuarie, la 12 ore de la botez, nu are legătură cu procedura din biserică şi că acesta a murit ca urmare a unei probleme cardio-respiratorii, pe fondul unei pneumonii.

Practic, concluziile raportului medico-legal în cazul băieţelului de 6 săptămâni sunt favorabile preotului Alexandru Mazarache.

Familia copilului a anunţat că va contesta raportul medico-legal şi că va înainta şi plângere penală împotriva celor două cadre medicale care îl semnează.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: