Un punct de vedere

„Nu poţi transforma evenimentele religioase în prilej de a estetiza urâtul”

Arhitectul sucevean Beniamin Atodiresei a apreciat, săptămâna trecută, că ouăle care au fost amplasate prin municipiul Suceava reflectă maniera precară în care este înţeleasă valoarea estetică a spaţiului public.

„Nu poţi transforma evenimentele religioase în prilej de a estetiza urâtul. E cazul ouălor ce reflectă într-un mod trist maniera precară în care este înţeleasă valoarea estetică a spaţiului public” a scris Atodiresei pe pagina sa de socializare.

El a subliniat că această situaţie ţine şi de comisia de urbanism şi estetică, însă nu a ezitat să facă legătura şi cu „conflictele de interese bine ticluite” din această zonă.

Potrivit arhitectului, nu este de mirare pentru că administraţia locală, sub pretextul „neştirbirii deşteptăciunii locale”, a refuzat ca mandatele membrilor comisiei de urbanism să fie limitate la două şi să stopeze conflictul de interese prin obligativitatea ca, pe perioada exercitării mandatului, ei să nu încheie contracte de achiziţii publice cu autoritatea publică.

„De ce să-ţi asumi bunele practici când poţi sta liniştit în ticăloşia veche? De ce să te aliniezi oraşelor relevante precum Cluj, Iaşi, Oradea, Timişoara, Braşov, Bucureşti etc., când poţi funcţiona în unicitatea nimicului? Şi te mai şi justifici ţâfnos prin a insinua că ceilalţi au probleme şi fix când arhitectura în Suceava e blocată în eficienţă financiară, interese vechi şi tăceri revoltătoare!” a conchis Beniamin Atodiresei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: