Ion Lungu speră ca centrul de vaccinare din maşină să intre în funcţiune la finalul săptămânii

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că centrul de vaccinare drive-trough pe care doreşte să-l deschidă la Shopping City Suceava urmează să fie amenajat în aceste zile şi că activitatea se va desfăşura sub autoritatea Primăriei.

Lungu a spus că în municipiul Suceava s-a vaccinat circa 27% din populaţia adultă, dar că a constatat că judeţul este, din păcate, pe ultimul loc la vaccinare, cu 10,5%

El a făcut un apel „către toţi factorii” să convingă cetăţenii că e bine să se vaccineze, să fie o rată de imunizare bună în oraş, mai ales că de la 1 iunie ar urma să fie relaxate anumite măsuri în funcţie de gradul de imunizare.

În ceea ce priveşte centrul de vaccinare drive-trough de la Shopping City Suceava, el a spus că acesta va funcţiona în subordinea Primăriei şi că urmează să fie încheiat un contract între municipalitate şi centrul comercial.

Shopping City Suceava pune la dispoziţie o suprafaţă de 200 mp pentru amenajarea centrului, deja fiind stabilit circuitul de vaccinare.

„Urmează să încheiem un contract şi să luăm toate aprobările necesare. Cel târziu la sfârşitul săptămânii să-l punem în practică” a spus Lungu.

În ceea ce priveşte „centrul de vaccinare maraton”, pe care l-a propus la CN „Ştefan cel Mare”, edilul-şef încă nu a primit răspunsul autorităţilor sanitare.

El a spus că acolo ar putea fi un centru de vaccinare pentru angajatori şi pentru persoanele care nu sunt programate, pe bază de buletin.

Primarul a făcut apel la angajatori, la personalităţi să facă o campanie de conştientizare a beneficiilor vaccinării. El a propus angajatorilor să le ofere facilităţi angajaţilor care se vaccinează (de exemplu să-i învoiască de la serviciu în ziua vaccinării). (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI