Ion Lungu speră ca centrul de vaccinare din maşină să intre în funcţiune la finalul săptămânii

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că centrul de vaccinare drive-trough pe care doreşte să-l deschidă la Shopping City Suceava urmează să fie amenajat în aceste zile şi că activitatea se va desfăşura sub autoritatea Primăriei.

Lungu a spus că în municipiul Suceava s-a vaccinat circa 27% din populaţia adultă, dar că a constatat că judeţul este, din păcate, pe ultimul loc la vaccinare, cu 10,5%

El a făcut un apel „către toţi factorii” să convingă cetăţenii că e bine să se vaccineze, să fie o rată de imunizare bună în oraş, mai ales că de la 1 iunie ar urma să fie relaxate anumite măsuri în funcţie de gradul de imunizare.

În ceea ce priveşte centrul de vaccinare drive-trough de la Shopping City Suceava, el a spus că acesta va funcţiona în subordinea Primăriei şi că urmează să fie încheiat un contract între municipalitate şi centrul comercial.

Shopping City Suceava pune la dispoziţie o suprafaţă de 200 mp pentru amenajarea centrului, deja fiind stabilit circuitul de vaccinare.

„Urmează să încheiem un contract şi să luăm toate aprobările necesare. Cel târziu la sfârşitul săptămânii să-l punem în practică” a spus Lungu.

În ceea ce priveşte „centrul de vaccinare maraton”, pe care l-a propus la CN „Ştefan cel Mare”, edilul-şef încă nu a primit răspunsul autorităţilor sanitare.

El a spus că acolo ar putea fi un centru de vaccinare pentru angajatori şi pentru persoanele care nu sunt programate, pe bază de buletin.

Primarul a făcut apel la angajatori, la personalităţi să facă o campanie de conştientizare a beneficiilor vaccinării. El a propus angajatorilor să le ofere facilităţi angajaţilor care se vaccinează (de exemplu să-i învoiască de la serviciu în ziua vaccinării). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: