Florin Cîţu:

Am propus ca evenimentele private să poată fi organizate după 1 iunie doar cu persoane vaccinate

Premierul Florin Cîţu a declarat ieri că a propus Comitetului interministerial ca de la 1 iunie evenimentele private să poată fi organizate doar cu persoanele vaccinate anti-Covid-19.

 El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, când ar putea fi organizate evenimente private. „Când ne vom vaccina. Este iarăşi o propunere pe care am făcut-o pentru Comitetul interministerial pentru vineri, pentru a avea evenimente private doar cu persoane vaccinate. (…) De la 1 iunie. Avem o ţintă, trebuie să nu grăbim lucrurile, să le permitem oamenilor să se vaccineze”, a spus premierul după şedinţa de guvern.

Florin Cîţu a anunţat că a mai propus comitetului interministerial ca în birourile în care toate persoanele sunt vaccinate anti-Covid să nu se mai poarte masca de protecţie sanitară.

El a fost întrebat ce stimulente sunt luate în calcul pentru revigorarea vaccinării anti-Covid. „Cel mai bun stimulent – revenirea la normalitate, o viaţă fără mască, în care să putem să circulăm liber, oricând, oriunde. Acesta este cel mai bun stimulent, nu cred că este nevoie de altceva. (…) Noi am oferit companiilor în România centre de vaccinare, în companii se poate face acest lucru. În acelaşi timp, va fi încă o propunere pe masa comitetului interministerial pe care am făcut-o ca în birouri, în companii, dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască, de exemplu. Sunt propuneri care sunt pe masă şi există aceste motivaţii şi în România. Vom vedea motivaţii financiare dacă este nevoie mai târziu, dar eu cred că suntem oameni responsabili şi vrem să revenim la normalitate cât mai repede”, a explicat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Premierul a menţionat că renunţarea la purtarea măştii de protecţie într-un birou în cazul în care toate persoanele sunt vaccinate anti-Covid s-ar putea aplica de la 1 iunie.

„Este o propunere pe care am făcut-o comitetului interministerial. Este pe masa comitetului. Vom vedea ce spun cei de la Ministerul Sănătăţii, cei de la Ministerul Afacerilor Interne. Toţi sunt acolo şi vom vedea care sunt opiniile lor. Este ceea ce eu cred că se poate face dacă într-un birou toate persoanele sunt vaccinate – să poată să stea fără mască”, a spus Florin Cîţu. Potrivit prim-ministrului, în cazul în care ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate anti-Covid nu va fi atinsă până la 1 iunie, nu vor fi ridicate măsuri de restricţie. „Nu le vom ridica. Vom merge mai departe aşa cum este situaţia acum, dar eu nu cred. Eu cred că dorinţa noastră, a românilor, este mult mai mare de a reveni la normalitate decât orice şi ne vom vaccina şi vom trece de această perioadă”, a subliniat Cîţu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: