112 pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

112 pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

> 43 dintre ei prezintă forme grave sau severe ale bolii

În spitalele din judeţ erau internaţi ieri 112 pacienţi cu Covid-19, numărul persoanelor suspecte de Covid-19 fiind 26, a anunţat miercuri Prefectura Suceava. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 22.486.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 17 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 433 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 70 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 11 se aflau în zona tampon, iar 352 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 70 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 36 aveau forme medii ale bolii; 20 prezentau forme severe; 14 – forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (5 ventilaţi non-invaziv, iar 2 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, ieri, de 449 paturi libere, dintre care 127 pentru pacienţi cu Covid-19, 305 în sectorul non-Covid şi 17 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 4 paturi pentru pacienţi cu Covid; erau 29 ventilatoare libere, dintre care 11 pentru pacienţii cu Covid-19 şi 18 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi ieri 5 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (4 prezentând forme medii, un pacient în stare critică), 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 79 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, nemaifiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 13 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre care 8 cu forme medii de boală, 5 cu forme grave. Erau internate şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. În sectorul Covid erau libere 22 de locuri.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 16 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (2 cu forme uşoare, 11 cu forme medii, 3 cu forme grave) şi 7 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 11 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 4 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme uşoare, un pacient cu formă medie a bolii) şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 40 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 4 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toţi cu forme medii de boală) fiind libere 21 de locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 300 de locuri pentru bolnavi de Covid şi 39 locuri pentru zona tampon. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: