Existând „cătune întregi în care nu s-a vaccinat nimeni”,

Ridicarea restricţiilor se va face doar în funcţie de gradul de vaccinare

> Aşa crede Gheorghe Flutur, preşedintele CJ, în contextul în care judeţul Suceava are cea mai mică rată de infectare cu SARS-CoV-2 din ţară >„Dacă vor veni anumite ridicări de restricţii, cum se întâmplă în Timişoara (…), noi vom rămâne la urmă” a spus şeful executivului judeţean

Din păcate, judeţul Suceava nu stă bine la capitolul vaccinare, a pus în vedere Gheorghe Flutur, preşedintele CJ, în şedinţa ordinară a deliberativului judeţean, precizând că, până la data respectivă, doze de vaccin au fost administrate doar la aproximativ 65.000 de suceveni.

Conform şefului administraţiei judeţene, situaţia nu este îmbucurătoare, întrucât alte judeţe au luat iniţiativa – şi se discută tot mai mult în acest sens – de ridicare a restricţiilor în funcţie de procentul de vaccinare a populaţiei. Totodată, potrivit lui Flutur, primarii din Asociaţia Municipiilor din România puneau problema ridicării restricţiilor la un procent de vaccinare de peste 50, în caz contrar acestea urmând a fi păstrate.

Şefului executivului le-a solicitat consilierilor judeţeni să facă apel în acest sens la primarii şi liderii de opinie din raza de competenţă a acestora, „să se uite cum stau la acest capitol, deoarece există cătune întregi în care nu s-a vaccinat nimeni”. Aceasta şi în contextul în care Direcţia de Sănătate Publică Suceava urmează să organizeze „caravanele vaccinării” în toate unităţile administrativ-teritoriale ale judeţului.

Gheorghe Flutur a spus că, din fericire, a avut această intervenţie pe fondul unei rate de infectare mici înregistrate în judeţul Suceava, care s-ar putea concretiza în relaxare şi în reluarea unor activităţi şi evenimente. „De aceea, trebuie să ne gândim foarte atent la lucrurile acestea. Dacă vor veni anumite ridicări de restricţii, cum se întâmplă în Timişoara sau în alte părţi, noi vom rămâne la urmă. Suntem judeţ turistic şi vrem să organizăm evenimente, să aducem turişti şi investitori” a punctat Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: